Poziv na ples Gabora Lenđela

Sub, 26.12.2009 - 21:54 -- urednik

Muzički vremeplov za Subotičane: Želeo sam da okupim prijatelje i poznanike koji su odrastali uz muziku '60-tih i '70-tih godina i koji se dugo nisu videli. Subotica je u to vreme bila muzički centar i imala je najbolji disko klub "Largo", kaže Gabor Lenđel.

Više stotina Subotičana koji su odrastali uz rok i sentiš melodije '60-tih i '70-tih godina zahvaljujući Gaboru Lenđelu, poznatom muzičaru i kompozitoru koji živi u Budimpešti, plesalo je u subotu do kasno u noć baš kao nekada. Prvi "Retro party" okupio je i mlađe generacije koje nisu podlegle novim muzičkim pravcima od kojih se mnogima diže kosa na glavi, a neprikosnoveni stari lavovi održali su lekciju svima koji tvrde da "u ovom gradu nema dobrog provoda". U Lenđelovom bendu nastupili su Vilmoš Fekete, bubnjar, Marinko Rudić Vranić, pevač, i Zoltan Tamaš, ali i predstavnici nove generacije Nenad Došenović, Mario i Armand Mesaroš i Gordana Vidaković, Subotičanka koja glasovnim mogućnostima nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

- Došao je i Kornelije Bata Kovač i Gabor Bunford, saksafonista, a pozivu se odazvao i moj kum Ratko Kraljević. Želeo sam da okupim poznanike i prijatelje koji su odrastali uz muziku '60-tih i '70-tih godina i koji se nisu dugo videli. Subotica je u to vreme bila muzički centar i imala je najbolji disko klub "Largo". Cilj mi je da razmrdam uspavano društvo i sudeći po odzivu mislim da sam uspeo. Danas svi sede kod kuće ispred televizora ili kompjutera umesto da plešu i zbog toga sam odlučio da i ubuduće svakog meseca pozovem moje drage Subotičane na ples, jer ovo je moj grad - kaže Gabor Lenđel.

Posle Lenđelovog benda nastupili su stari rokeri među kojima su bili gitarista Dejan Đorđević i bubnjar Ivan Tikvicki, poznatiji kao Tikvic koji priznaje da nije svirao skoro punih 40 godina. On kaže da mu susret sa prijateljima puno znači i da su za razigrane sugrađane pripremili repertoar "Shadowsa".

- Tih '60-tih godina se jako lepo živelo. Svirao sam u više grupa, a sa "Kometama" smo na čuvenoj gitarijadi u Beogradu osvojili drugo mesto. Putovali smo i nastupali svuda gde su bili "Bitlsi" dve nedelje ranije. Večeras se osećam predivno mada uvek kažem ne daj bože biti mlad sada kada na sve strane iskaču novi problemi - kaže Ivan Tikvicki.

Mirjana i Mirko Pivarčik ne pamte kada su se poslednji put ovako dobro proveli i kažu da ukoliko Gabor Lenđel održi obećanje i nastavi da ih okuplja sigurno neće propuštati priliku za ples.

- Odrasli smo uz muziku koju i danas kada čujemo ima prizvuk naše mladosti. Nikada nećemo zaboraviti druženja u "Largu" i drago mi je što večeras delimo podijum i sa mladima, što dokazuje da smo ipak uspeli da na njih presemo prave vrednosti - zaključuje Mirjana Pivarčik.

A od kuma poklon za bake!

Ratko Kraljević na scenu je izašao obučen u Deda Mraza. Pre nego što je otpevao "La Shate Mi Cantare" pozvao je dame koje imaju barem šestoro unučadi. Dve bake sa podijuma nagrađene su poklonima koje su obezbedili sponzori.

Autor teksta: 
Custom Search