Rotaract akcija "Šta ću biti kad odrastem?"

Sub, 27.11.2010 - 15:00 -- bojana.juric

Rotaract klub Subotica je i ove godine organizovao akciju edukativnog karaktera "Šta ću biti kada odrastem?" sa ciljem da prenese iskustvo sadašnjih i bivših studenata o studiranju, srednjoškolcima koji ove školske godine treba da se odluče koji fakultet žele da upišu.

Ova akcija je prvi put organizovana u novembru 2006. godine u Gimnaziji "Svetozar Marković" u Subotici. Kao i prošlih godina, i ove godine je izabrana jedna subota pre podne po preliminarnom dogovoru sa upravom škole i pozvani su svi razredi četvrte godine Gimnazije "Svetozar Marković" i Gimnazije "Deže Kostolanji", Hemijsko-tehnološke škole, Politehničke škole, Ekonomske škole "Bosa Milićević" i Medicinske škole,  da prisustvuju kratkim predavanjima sadašnjih i bivših studenata. Predavači su članovi Rotaract klubova iz cele Srbije, kao i Mađarske i njihovi priljatelji i poznanici. Akciji se priključio i [email protected] sa predavačima i promocijom svojeg sajta i podataka koje pružaju.

Svrha akcije je da olakša početak studiranja svakom brucošu i da se prenese iskustvo svakog predavača, kao i daju saveti o studentskom životu. Vodila se diskusija o pripremama za prijemni, o prijemnom, o načinu studiranja, pripremama ispita, polaganju ispita, studentskom životu, izlascima i druženju tokom studija, međunarodnim razmenama studenata, studiranju u inostranstvu i slično. Atmosfera na predavanjima je bila vrlo neformalna, sve je teklo kao otvorena diskusija i gimnazijalci su mogli slobodno da postavljaju pitanja koja su ih zanimala. Pozvani predavači su studirali/studiraju različite fakultete, tako da su učenici mogli da dobiju raznovrsne informacije, kao i da pitaju ono što ih zanima o fakultetu koji žele da upišu.

Nakon predavanja svaki predavač je dobio zahvalnicu, a organizovana je i podela poklona učenicima, učesnicima akcije, preko izlačenja imena dobitnika. Uručeni su pokloni svim učesnicima akcije, donirani od strane Legenda, kluba the Code-a, New Look frizerskog salona, kluba Voice, Active studija, Border-a, Body line-a, pozorišta Kostolányi Dezsö, North Gate Invest-a, a glavna nagrada je bila jednodnevni izlet u Budimpeštu, poklon od Subotica-trans-a.

Akcija će se organizovati i sledeće godine u novembru, svi koji su zainteresovani da budu predavači ili da učestvuju mogu da dobiju više infomacija na sajtu Rotaract cluba Subotica www.rotaractsu.com, facebook stranici Rotaract cluba Subotica ili nas kontaktirajte na e-mail [email protected].

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search