Gosti u Nemačkom narodnom savezu

Čet, 02.06.2011 - 15:45 -- urednik

Delegacija grada Gerlingena na čelu sa gradonačelnikom grada Gerlingena, Georgom Brennerom, kao i sa članovima opštinskog parlamenta i gradskog veća Gerlingena posetila je danas, 2. juna 2011.g. Nemački narodni savez u Subotici. Gosti su se upoznali sa radom i planovima Nemačkog narodnog saveza kao i sa položajem nemačke nacionalne manjine u Srbiji. Posebno ih je zanimao položaj Nemaca u Subotici i saradnja Nemačkog narodnog saveza sa drugim narodima na ovim prostorima. Rukovodstvo Nemačkog narodnog saveza ih je upoznalo o svim dosadašnjim oblicima te saradnje kao i sa narednim planovima NNS-a u tom pravcu.

Delegacija od 32 gosta iz Nemačke je u toku poslepodneva posetila i centar grada Subotice gde su ih domaćini upoznali sa znamenitostima i istorijom grada Subotice.

Inače, grad Gerlingen se nalazi u pokrajini Baden Virtemberg u Nemačkoj i ima 20.000 stanovnika. U njemu nema nezaposlenih i tu je i centar kompanije "Bosch" , jedne od najvećih nemačkih kompanija.

Do posete je došlo zahvaljujući novoj strategiji u međunarodnoj saradnji NNS-a da direktno kontaktira sa nemačkim gradovima i opštinama i da uzvratnim posetama produbi veze sa tim sredinama.

info: Rudolf Weiss, predsednik NNS-a

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search