Najzad dočekali kanalizaciju

Čet, 03.11.2011 - 11:00 -- nikola.tumbas
Snežana Pejčić o radovima u MZ Željezničko naselje
Snežana Pejčić o radovima u MZ Željezničko naselje
Saša Vučinić Kraj obećanjima iz 1972.
Saša Vučinić Kraj obećanjima iz 1972.

U Mesnoj zajednici "Željezničko naselje" u Subotici, u ulici Ernea Kiša i Arpadovoj, počeli su radovi na izgradnji 1300 metara ulične kanalizacije za nekoliko okolnih ulica. Radove izvodi preduzeće "Potiski vodovodi" iz Horgoša, a vrednost investicije je 6,53 miliona dinara.

- Oko 250 građana u 80 domaćinstava u "Željezničkom naselju" živi nadomak najužeg centra grada, ali su decenijama izloženi ogromnim poteškoćama zbog zasićenih septičkih jama koje se često izlivaju, ulice su im blatnjave i neprohodne, čak su i temelji njihovih kuća bili podrivani. Radovi će biti završeni do kraja ove godine - kaže direktorka JKP "Vodovod i kanalizacija" Suzana Pejčić.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je rekao da problem sa kanalizacionom mrežom nije "problem od juče, već se građanima od 1972. godine obećava da radovi počinju iduće godine".

- Ovo je godina u kojoj ćemo radove i završiti. Sa direktoricom "Vodovoda" nastavljamo razgovore i pregovore o završetku Kolektora II i VII i mnogih drugih objekata od velike važnosti za grad, a koji čekaju i više decenija da budu završani. To će biti ključna vest. Današnji dan je simbolika da su radovi započeti i da ćemo probleme neodložno rešavati. Ne odlučujemo se da dođemo na gradilišta za koja nismo sigurni da će biti gotova - kaže Vučinić.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search