SVM kandidovao Ištvana Pastora za predsednika

Čet, 05.04.2012 - 12:10 -- nikola.tumbas

Očekujemo i glasove nemađara

Nakon objavljene ostavke predsednika Borisa Tadića i najavljenih prdsedničkih izbora, SVM je odlučio da na izbore izađe sa sopstvenim kandidatom, Ištvanom Pastorom, koji je učestvovao i na proteklim predsendičkim izborima.

Pastor je na konferenciji za štampu izjavio da ne očekuje ulazak u drugi krug, jer je to "realna matematika", ali da će na taj način SVM bolje promovisati svoj program i vrednosti koje zastupa - regionalizaciju, interese Vojvodine, pitanja ustavnosti i zakonitosti u radu države, razvoj poljoprivrede, itd.

- "Mi smo međutim ubeđeni da će za nas ovog puta glasati više građana nego prošli put, jer će pored Mađara glasati i mnogi nemađari, mada naravno ni to neće biti dovoljno za ulazak u drugi krug. Naša je namera, međutim, da tim svojim glasačima poručimo da u drugom krugu podrže Biorisa Tadića, ali uz jedan uslov - da pre toga napravimo dogovor kojim će on potvrditi da će zastupati ono na čemu mi insistiramo u svom delovanju, pre svega u vezi sa pitanjem razvoja Vojvodine. Bez toga nećemo pružiti podršku njegovoj pobedi", - rekao je Pastor.

Ištvan Pastor je rekao da se moglo očekivati da će Boris Tadić dati ostavku i biti raspisani izbori, ali da je objašnjenje da se to čini radi racionalizacije izbora neka vrsta izgovora.

- "Radi se o tome da će na taj način Boris Tadić doprineti uspehu kampanje Demokratske stranke, jer je njegov rejting znatno iznad rejtinga DS, ali mi mu na tome ne možemo zameriti. SVM i dalje vidi DS kao mogućeg pratnera, i mi u tome igramo otvroenih karata", - rekao je Pastor.

On je napomenuo da je za predsedničku kandidaturu potrebno prikupiti još deset hiljada potpisa, što je za SVM kao stranku sa malom infrastrukturom veliki posao, ali će ona sa tim početi tek posle uskršnjih praznika. Ipak, u ovoj stranci očekuju da će svi oni koji podržavaju program i vrednosti koje SVM zastupa dati svoju podršku i kandidaturi njihovog predsednika.

info: V.Lalos

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search