Šansa za nova znanja

Sre, 11.07.2012 - 18:00 -- nikola.tumbas

Na inicijativu rukovodstva mz Peščara i u saradnji sa Edukativnim centrom Roma u Subotici pokrenut je program funkcionalnog opismenjavanja nepismenih sugrađana/ki iz romske nacionalne zajednice. U ovu akciju se uključio veliki broj punoletnih osoba, koje su sticajem različitih okolnosti, ostali van obrazovnih procesa i da je ovo za njih nova šansa koju treba da iskoriste.

Članovi Odbora za obrazovanje iz mesne zajednice će sa polaznicima raditi u grupama od 10-15 članova. Obzirom na činjenicu da sa ove teritorije osnovnu školu pohađa 140 dece, 30 -ro pripremni predškolski program i da je svega dvoje upisano u redovnu srednju školu, očekuje se da će ova akcija doprineti da se promeni stav roditelja prema obrazovanju i u narednom periodu obuhvat romske dece u obrazovnom sistemu bude maksimalan.

Edukativni centar Roma pozdravlja rad novog rukovodstva mz Peščara i iskrenu inicijativu da Odbora za obrazovanje radi na opismenjavanju dela sugrađana romske populacije. To je kontinuitet našeg zajedničkog rada na promociji i izgradnji socijalne pravde i jednakosti među građanima. Zbog takvog stava prema svojim građanima, mesnu zajednicu Peščara su devet uglednih građana Evrope, uvrstili u svoj izveštaj "Živeti zajedno - različitosti i slobode u Evropi 21. veka" kao primer dobre prakse.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search