Ambasador Nemačke posetio Siemens fabriku u Subotici

Čet, 15.11.2012 - 14:00 -- nikola.tumbas

Ambasador Nemačke, Njegova Ekselencija gospodin Hajnc Vilhelm, posetio je juče Siemens-ovu fabriku generatora za vetroelektrane u Subotici, kako bi se bliže upoznao sa poslovanjem ovog industrijskog giganta u Srbiji.

Direktor fabrike g. Ištvan Sekula pokazao je ambasadoru i njegovim saradnicima pogone i kroz kratku prezentaciju objasnio funkcionisanje proizvodnih i tehnoloških procesa koji se odvijaju u fabrici. Jedna od tema bilo je i obeležavanje 125 godina uspešnog poslovanja Siemens-a u Srbiji, povodom čega će se svečano organizovati velika proslava, 22. novembra, u Beogradu.

"Siemens-ov pogon u Subotici jedan je od najboljih domaćih proizvođača električnih mašina i pretvarača koji su primenjivi na polju obnovljive energije, i na taj način Srbiju postavljaju na tehnološku kartu sveta, a Siemens d.o.o. Beograd među prvih 10 izvoznika iz Srbije" izjavio je direktor fabrike g. Ištvan Sekula i dodao da fabrika svakog meseca proizvede više od 150 generatora za vetro-elektrane, a od svog osnivanja do sada proizvela je 114.000.

Kako je prethodno najavljeno, u fabriku će biti investirano oko 24 miliona evra u proizvodnju novog tipa generatora, a dvema postojećim halama fabrike, ukupne površine 26.000 m2, dodata je još jedna hala, koja je počela sa radom u avgustu 2012. godine.

Siemens AG je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, i sa 360.000 zaposlenih predstavlja jednu od najvećih i najstarijih kompanija na svetu. Siemens je u proteklih 160 godina prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža u preko 190 zemalja. Svoju široku paletu visoko-tehnoloških proizvoda i usluga kompanija Siemens integriše u rešenja u oblasti energetike, industrije, saobraćaja i medicine. Više informacija o kompaniji možete pronaći na www.siemens.com Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi oko 700 zaposlenih, u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća, a tradicionalno najveći obim posla odvija se u oblastima industrije, energetike, medicinske opreme i sigurnosnih sistema.

Više informacija možete naći na web stranici: www.siemens.rs

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search