Rešiti nesuglasice pre izgradnje pozorišta

Sre, 12.06.2013 - 11:00 -- nikola.tumbas
Maglai Jeno o neslaganju vezano za način nastavka rekonstrukcije pozorišta
Maglai Jeno o neslaganju vezano za način nastavka rekonstrukcije pozorišta
Maglai Jeno Zelenu fontanu ostaviti da se kasnije rešava
Maglai Jeno Zelenu fontanu ostaviti da se kasnije rešava
Maglai Jeno o državno-poljoprivrednom zemljištu
Maglai Jeno o državno-poljoprivrednom zemljištu

U prilogu je kompletan zapis današnje press konferencije kao i pitanje vezano za državno-poljoprivredno zemljište...

 

SVM - Rešiti nesuglasice pre izgradnje pozorišta

Predsednik Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Jene Maglai izjavio je danas da je neophodno da vladajuća koalicija izgladi nesuglasice pre nastavka izgradnje subotičkog Narodnog pozorišta.

Maglai je na konferenciji za novinare rekao da su u zaključcima Komisije zadužene za nastavak izgradnje pozorišta, uočena ozbiljna razmimoilaženja Komisije i SVM.

On je kazao da je obaveza gradonačelnika Subotice Modesta Dulića i njegovih saradnika da obezbede sredstva za nastavak izgradnje Narodnog pozorišta, dok "niko ne zna odakle će biti obezbeđeno neophodnih milijardu dinara".

"Stav SVM je da budući objekat Narodnog pozorišta treba da ima kulturnu namenu, a ne da trećina objekta služi za komercijalne sadržaje, da zgrada bude izgrađena od kvalitetnih materijala i bude u saglasnosti sa izgledom gradskog centra", rekao je Maglai.

Po njegovim rečima, u zaključku Komisije se navodi da završetak tog objekta košta 16 miliona evra, a u izjavama gradonačelnika Subotice i na osnovu stavova SVM, za investiciju se predviđa milijardu dinara, uz smanjivanje gabarita zgrade.

On je rekao da se budući projekat fasade Narodnog pozorišta mora staviti na stručnu i javnu raspravu kako bi se izbeglo eventualno neslaganje i ogorčenje građana Subotice.

Maglai je rekao i da SVM smatra da je subotička Zelena Fontana u toliko lošem stanju, da ne treba da se rekonstruiše, već da se izgradi nova za šta je iz budžeta grada obezbeđeno 110 miliona dinara.

On je rekao da će u razgovoru sa koalicionim partnerim predložiti odlaganje rekonstrukcije ili izgradnje Zelene fontane na dve do tri godine, a da se novac za to usmeri za bitnije gradske ili socijalne potrebe.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Post date: Sre, 24.04.2024 - 12:41

САОПШТЕЊЕ
За јавност о привременој обустави саобраћаја на локалним саобраћајницама

У оквиру радова на рехабилитацији дела коловоза око Народног позоришта доћи ће до тоталне обуставе саобраћаја у улицама Браће Радић, Цара Душана и Бранислава Нушића.

Обустава ће трајати у временском периоду од 26. фебруара 2024. године до 20. априла 2024. године

***

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

ideiglenes útlezárásról

A Népszínház körüli utak felújításán végzett munkálatok miatt a Radić fivérek utcája, a Dušan cár utca és a Branislav Nušić utca le lesznek zárva a forgalom elől.

Az útlezárás 2024. február 26-ától április 20-áig tart.

Post date: Pet, 23.02.2024 - 17:47

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišli su danas završne radove na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici.|

Angažovali smo sve  raspoložive resurse kako bismo u narednim mesecima pustili najstariji teatar na prostoru nekadašnje Jugoslavije u funkciju. Ovo je veliki i složen objekat sa mnogo izazova zbog čega smo obezbedili kontinuitet radova u finansijskom i tehničkom smislu, izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, biće to hram kulture i sedište kulturnih zbivanja, a u budućnosti, kako je dodao, i mesto kojim ćemo se ponositi i gde će umetnici imati prostor i uslove dostojne ovako velikog i uspešnog grada.

Na proleće...

detaljnije
Post date: Uto, 06.02.2024 - 18:28

Detalj radova na fasadi Narodnog pozorišta.
Ugovoreni radovi od ranije na popravci fasada i čišćenje oluka od lišća a nakon toga ugradnja svetla između stubova.

Post date: Čet, 01.02.2024 - 11:55

Radovi na 8/2 fazi, čijim završetkom pozorište može da bude u funkciji aneksima ugovora uvećani su za oko 30 miliona dinara.

U poslednja dva meseca potpisana su tri aneksa Ugovora sa izvođačima na nastavku adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Narodnog pozorišta, čime je početna vrednost radova uvećana za oko 30 miliona dinara.

Posao na poslednjoj, završnoj 8/2 fazi kada je u pitanju teatarski prostor poveren je krajem prošle godine konzorcijumu preduzeća koji predvodi SMB gradnja iz Subotice, a uključene su još i firme „Rotel“, takođe iz Subotice, ARJ „Tehnolodži“ iz Novog Sada, „Tehnosektor“ iz Kragujevca i „Svetlost teatar“ iz Beograda. Za posao čija je procenjena vrednost bila 962,5 miliona dinara, oni su dali...

detaljnije
Post date: Pet, 18.08.2023 - 22:49
Custom Search