Audicija za pozorišnu radionicu na srpskom jeziku

Uto, 10.09.2013 - 10:47 -- daniela.mamuzic

U nedelju, 22. septembra 2013. godine sa početkom u 17 časova u Omladinskom klubu “Skladište” održaće se audicija za Pozorišnu radionicu na srpskom jeziku. Grupu na srpskom jeziku vodi glumac Narodnog pozorišta Vladimir Grbić. Organizator i pokrovitelj radionice je Fondacija “Danilo Kiš”.

Za audiciju je potrebno naučiti napamet tekst po izboru (dramski monolog, komični monolog, pesmu...) ili već nešto što budućeg polaznika na najbolji način predstavlja. Radionice su namenjene mladima od 17 do 30 godina starosti.

Vladimir Grbić sledećim rečima poziva sve zainteresovane:

U toku pozorišne radionice ćemo se baviti glumačkim vežbama, nakon čega će uslediti javni čas, a zatim i predstava. Imaćemo i brojne goste koji se bave glumom, režijom, pozorištem i filmom. Pozorišna radionica će vam pomoći da steknete samopouzdanje, osvestite sebe, naučite šta znači kontakt sa publikom, osnovne sisteme komunikacije, kao i šta znači timski rad. Ova radionica obuhvata, dakle, širi spektar saznanja zbog čega pozivamo ne samo one koji žele da se bave glumom, već sve koji ove tehnike žele da primene u budućim profesijama.

Radionica počinje sa radom od oktobra 2013. i trajaće do juna 2014. godine, a polaznici će se sastajati dva puta nedeljno u prostorijama “Skladišta”.

Učešće na radionici je besplatno.

Ličnosti: 
Custom Search