Priča o nevažnim junacima

Uto, 12.11.2013 - 13:07 -- daniela.mamuzic

U subotu, 9. novembra 2013. godine sa početkom u 21 čas u Omladinskom klubu "Skladište" odigrana je predstava Pozorišne radionice na srpskom jeziku pod nazivom “Priča o nevažnim junacima”.
Pozorišne radionice na srpskom jeziku Radionicu vodi glumac Narodnog pozorišta Vladimir Grbić, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Fondacije “Danilo Kiš”.

Završna godišnja predstava Pozorišne radionice na srpskom jeziku predstavlja adaptaciju monodrame Zijaha Sokolovića “Glumac je glumac je glumac”, u režiji Vladimira Grbića. Igraju polaznici Radionice: Maja Ivković Ivandekić, Ninoslav Jovčov, Bjanka Gabrić, Milisav Puzović, Bilja Krstić, Stefan Stojković, Nevena Marković i Marija Terezija Stantić.

Monodrama Zijaha Sokolovića pod nazivom "Glumac je glumac je glumac", po čijim motivima je rađena predstava, pruža mogućnosti za poigravanje na temu pozorišta, kulture, umetnosti, i naravno glume. U centru pažnje je odnos društva prema glumcu, i umetniku uopšte. Kad kažemo društvo, mislimo na porodicu, publiku, ministarstvo za kulturu..., a u centru pažnje je međusobno nerazumevanje. Ovo je komedija posle koje ostaje gorak ukus u ustima. Predstava se zove "Priča o nevažnim junacima", jer su junaci svi oni koji u današnje vreme pokušavaju da se bave umetnošću. To da su nevažni je, nažalost, mišljenje većine.
Ulaz na predstavu je slobodan.

Ličnosti: 
Custom Search