Nastavak 16. sednice skupštine grada

Pet, 13.12.2013 - 16:35 -- nikola.tumbas

Danas je, u Velikoj većnici Gradske kuće, nastavljena 16. sednica Skupštine grada - započeta i prekinuta 21. novembra 2013. godine - na kojoj je usvojeno 25 tačke dnevnog reda. Doneta su, između ostalog, rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora javnih komunalnih preduzeća „Čistoća i zelenilo“, „Subotičke pijace“, „Stadion“ i „Pogrebno“, a usvojena je i Odluka o pokretanju preispitivanja načina obračuna cene toplotne energije u gradu Subotici.

Odbornici su, zaključcima, na dnevni red uvrstili donošenje zaključaka o prestanku mandata odbornika Skupštine grada Subotice Jenea Maglaija, Tomislava Veljkovića i Marije Kern Šolja, a nakon njihovog usvajanja doneli zaključak da se na dnevni red sednice uvrsti verifikacija mandata odbornika.

Verifikacioni odbor Skupštine grada je, na osnovu uvida u uverenja o izboru za odbornike Skupštine grada, utvrdio da su podaci za Beatu Bognar (SVM), Jožefa Hužvara (SVM) i Modesta Dulića (DS) istovetni sa podacima iz izveštaja Izborne komisije grada Subotice i da je uverenja izdao ovlašćeni organ. Odbornici su, jednoglasno, usvojili izveštaj Verifikacione komisije, a novi odbornici u subotičkom gradskom parlamentu - Beata Bognar, Jožef Hužvar i Modest Dulić dali su svečanu izjavu. Modest Dulić je odbornik Demokratske stranke umesto Nebojše Janjića, kojem je funkcija odbornika prestala prošlog meseca na osnovu zaključka Skupštine.

Zaključcima je u dnevni red uvršteno i donošenje Rešenja o imenovanju  v. d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“, JKP „Subotičke pijace“ i JKP „Stadion“.

Odbornici su usvojili rešenje kojim se za vršioca dužnosti direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ imenuje Slobodan Milošev, master inženjer poljoprivrede. On će obavljati dužnost do imenovanja direktora ovog preduzeća, a najduže šest meseci od dana njegovog imenovanja. Imenovanje v. d. direktora JKP „Čistoća i zelenilo“ bilo je neophodno zato što je dosadašnjem v. d. direktoru Josipu Kovač Striku, diplomiranom inženjeru građevine, prestao mandat.

Usvojeno je i rešenje o imenovanju  v. d. direktora JKP „Subotičke pijace“. Za v. d. direktora je imenovana Ilinka Vukoja, diplomirani ekonomista, s obzirom na to da je Beli Bodrogiju prestao mandat direktora JKP „Subotičke pijace“. Imenovana će obavljati dužnost do imenovanja direktora JKP „Subotičke pijace“, a najduže šest meseci od dana njegovog imenovanja.

Doneto je, takođe, i rešenje o imenovanju v. d. direktora JKP „Stadion“. Za v. d. direktora je imenovan Robert Toth, diplomirani ekonomista, koji će obavljati dužnost do imenovanja direktora JKP „Stadion“, a najduže šest meseci od dana njegovog imenovanja. Imenovanje v. d. direktora bilo je potrebno s obzirom na to da je Miroslavu Proročiću, diplomiranom ekonomisti, prestao mandat v. d. direktora JKP „Stadion“.

Odbornici su usvojili i rešenje o imenovanju  v. d. direktora JKP „Pogrebno“. Za v. d. direktora imenovana je Vesna Prćić, dipl. pravnik, koja će ovu dužnost obavljati počev od 1. januara 2014. godine do imenovanja direktora ovog preduzeća, a najduže šest meseci od dana njegovog imenovanja.

Na današnjoj sednici usvojena je i Odluka o pokretanju preispitivanja načina obračuna cene toplotne energije u gradu Subotici. Obrazovana je petočlana Radna grupa čiji je zadatak da preispita postojeći način obračuna cene toplotne energije polazeći od Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, da utvrdi realan i pravičan obračun toplotne energije imajući u vidu Zakon o energetici, Uredbu o načinu određivanja cena toplotne energije i druge relevantne propise i akte koji se odnose na način obračuna cene toplotne energije, te da sačini izveštaj i dostavi isti Skupštini grada Subotice na razmatranje.

Dalje o ovome pogledajte ovde

Autor teksta: 
Custom Search