Nova pobeda Spartak Vojputa

Sub, 08.03.2014 - 23:48 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Jugović 21:19 (11:9)

Subotički rukometaši ostvarili su veoma važnu pobedu u 19. kolu Super rukometne lige Srbije. U vojvođanskom derbiju savladali su Jugović sa 21:19 i tako im se revanširali za poraz u prvom delu sezone. Obe ekipe su dosta nervozno ušle u utakmicu pošto je pobednik duela ostao u trci za četvrto mesto koje vodi u play-of. Spartak Vojput je bio sretniji i spretniji večeras i zasluženo osvojio bodove.

Odlično su započeli večerašnji duel domaći rukometaši. Raspoložen je bio Cvetković na golu putara dok su u napadu precizni bili Kovačević, Knežević i Mitrović za 6:1 u 8. minutu. Pet minuta kasnije Spartak Vojput je golom Pavlovića imao vodstvo od 8:3. Usledila je bolja igra kaćana koji su serijom poena uspeli da smanje na 9:7 i meč učine rezultatski veoma neizvesnim. U tim trenucima isključen je domaći igrač Pavlović nakon nesportskog gesta prema Spahiću. Usledila je veoma napeta završnica prvog poluvremena, golom Distola u poslednjim trenucima subotičani su n aodmor otišli sa dva gola prednosti. 

Nastavak je počeo odličnom odbranom Cvetkovića i golom Kneževića za 12:9. Jugović je odgovorio odličnom igrom u odbrani i serijom od pet golova za rezultatski preokret 12:14. Čupić je prekinuo nizu gostiju odličnim golom za smanjenje rezultata 13:14. Crnoglavac vraća dva gola viška za goste 13:15. Čupić novim odličnim šutem smanjuje na gol zaostatka a nakon nove odbrane večeras odličnog Cvetkovića, Distol izjednačuje rezultat, 15:15. Sa dva nova gola, Distola i Kneževića subotičani stižu do 17:15, desetak minuta pre kraja. Finiš je obeležila velika borba dva rivala u kojoj su domaćini čvrsto držali prednost. U poslednjem minutu Crnoglavac smanjuje na 20:19, da bi Jelić nakon odlične asistencije saigrača postavio konačnih 21:19.

Zapisnik sa meča. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search