Rukometaši Spartaka bolji od Crvene Zvezde

Ned, 06.10.2019 - 01:24 -- dejan.vukovic

Spartak – Crvena zvezda 28:25 (12:13)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 400. Sudije: Ivan Mandić, Nemanja Kovačić. Isključenja: 12 (Spartak), 14 (Crvena zvezda), sedmerci: 2/2 (Spartak), 6/4(Crvena zvezda). Igrač utakmice: Željko Šukić (Spartak).

Spartak: Pilipović 5, Papeš, Ž. Peić Tukuljac 2, J. Peić Tukuljac, Kolundžić 1, Milisavljević, Oljača 4, Spremo, Kojadinović 3, Pjevalica, Šukić 9, Đurović, Karan 4, N. Ilić, A. Ilić, Arđelan 9 odbrana.

Crvena zvezda: Čolović, Jovanović, Horvat 3, Lazić, Šaponjić 3, Gemaljević 8 odbrana, Majes, Rajičević 5, Jelić 3 odbrane, Andrejević 2, Tufegdžić, Utvić 5, Avramović, Erić 2, Božović, Nikolić 5.

Spartak i Crvena zvezda nisu izneverili tradiciju, odigrali su još jedan sjajan meč u Subotici, pun neizvenosti, dobrih odbrana, na radost domaće publike, bio je to meč krunisan pobedom Spartaka.

Nakon što su obe ekipe realizovale po sedmerac, domaći su ušli u problem sa realizacijom. Dok je Zvezda preko Utvića povela sa 4:1 u 8. minutu. Spartak prvi gol iz igre postiže tek u desetom minutu. Pogađa tada Kojadinović sa krila. Bila je to najava bolje igre domaćih koji postižu golove u seriji i preko Oljače već u dvanaestom minutu poravnavaju na 4:4. Isti igrač realizuje kontru domaćih u 18. minutu nakon koje Spartak vodi sa 7:6. Igralo se potom "gol za gol", domaći su držali gol prednosti sve dok nisu popustili u finišu. Iako su crveno-beli imali igrača manje, postigli su dva gola i preuzeli prednost, poveli su sa 11:10. Na odmor se otišlo sa minimalnim vodstvom crveno-belih od 13:12.  

Drugo poluvreme pripalo je domaćim igračima. Uspeli su subotičani da poravnaju a mladi Kolundžić vraća prednost na stranu Spartaka, bilo je tada 16:15. U narednom napadu za domaće poentira i Šukić, pa Spartak u 39. minutu prvi put vodi sa dva gola razlike, 17:15. Prednost održava Pilipović, pogađa pod pasivom, dok goste drži u igri golom Horvat. Na talasu dobre igre, i uz podršku publike Subotičani konačno stižu i do tri gola prednosti, Karan je pogodio u 45. minutu za najavu velike radosti u Subotici. Osmim golom Šukića, u 48. minutu Spartak vodi sa četiri gola viška, 23:19. Domaći su bili u finišu nezaustavljivi, "zacementirali" su odbranu, ređali su se atraktivni napadi, a izliv emocija donosi gol Aleksandra Pilipovića u 56. minutu za pet golova viška – 27:22. Slavlje je već tada moglo da počne!

Custom Search