Proglašeni najbolji treneri u akciji RTV Yu Eco

Pon, 10.06.2019 - 22:59 -- dejan.vukovic

Radio Televizija Yu Eco proglasio je najbolje trenere u tradicionalnoj anketi koja je ove godine doživela svoje 21 izdanje. Svečana dodela priznanja najboljim trenerima obavljena je u hotelu Forum.

Najbolji trener u 2018. godini je Boris Arsić, trener Ženskog fudbalskog kluba Spartak. Trener sa najboljim postignutim rezultatima je Milan Jovanović, trener Plivačkog kluba Spartak. Najbolji trener na saveznom nivou je Zoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. Priznanje za rad na afirmaciji mladih igrača dobio je Slaviša Laković, trener Rukometnog kluba Spartak, a posebno priznanje za ostvarene rezultate u kvalifikacijama za Ligu Evrope sa Fudbalskim klubom Spartak Ždrepčeva krv prošle sezone zaslužio je Vladimir Gaćinović. Posebno priznanje za poseban doprinos razvoju tenisa u Subotici primio je Milan Vučković, predsednik SDŽ "Spartak", ali Tenis kluba Spartak, te visoki rukovodila u Teniskom savezu Srbije i Teniskom savezu Vojvodine. 

Prisutnima se prvi obratio Jožef Pinter, direktor RTV "Yu eco", koji je naglasio da je ova kuća pre 21 godinu uvela izbor trenera jer i oni imaju ogromne zasluge za uspehe sportista i nepravedno su izostavljeni u mnogim Izborima. – Bavili smo se trenerima na lokalu, ali nismo zaboravili ni stručnjake na nivou cele Srbije. Jedini merilo za izbor svih ovih godina su rezultati, a izbor se vrši na osnovu sublimacije godišnjeg rada naše sportske redakcije.

Prisutne je pozdravio i Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice, zadužen za sport i omladinu, koji je pohvalio rad RTV "Yu eco", a posebno sportsku redakciju koja vredno prati sva dešavanja u Subotici, ali i već više od dve decenije neguje ovu vrednu akciju.

Nagrade dobitnicima dodelila je Danijela Pinter, glavni urednik sportske redakcije RTV Yu Eco. Prvi je plaketu dobio Boris Arsić, najbolji trener u 2018 godini na lokalnom nivou – Priznanje je zajedničko za sve nas u ŽFK Spartak, ali i one koji su oko kluba. Devojke na terenu su iznele najveći deo posla, uz mene je bio vredan stručni štab, a uz sve nas rukovodstvo. Naši ciljevi su i dalje poznati, ne možemo garantovati ovakve rezultate, ali možemo maksimalan rad i ideju da promovišemo Spartak i Suboticu.

Trener sa najboljnim rezultatima je Milan Jovanović iz plivačkog kluba Spatak – Ovo priznanje doživljam kao nagradu za petnestogodišnji rad. Sada ostaja obaveza da i u narednom periodu radim najmanje istim tempom. Inače, nagrada nije samo moja, iza nje stoji porodica koja je imala razumevanja za moja odsustvovanje, a uspeha nema ako nema dobrih saradnika i kluba. Lokalna samoupravanam je obezbedila dobre uslove i imamo pravo da se nadamo rezultatima. Na kraju, najveća zahvalnost ide deci i njihovim roditeljima.

Veliki posao je uradio Slaviša Laković, rukometaši Spartaka su na početku sezone već bili viđeni kao jedni od najvećih konkurenata za ispadanje iz elite, umesto toga klub je bio nadomak ulaska u plej of i borbu za prvaka. Uaspeh je došao velikim zalaganjem i stručnim radoim Slaviše Lakovića koji je kroz sezonu afirmisao mlade igrače zbog čega je i dobio posebno priznanje od ove medisjke kuće.  – Nakon ovako turbulentne sezone u kojoj smo na viteški način sačuvali klub i napravili izuzetne rezultate mogu da budem samo ponosan i zahvalan ljudima koji su pomogli da izguramo godinu. Sada sledi još teži posao, ostajemo bez 4-5 igrača koji idu u inostranstvo, predstoji nam buran prelazni rok.

Posebna nagrada pripala je i Vladimiru Gaćinoviću za ostvarene rezultate u kvalifikacija za Ligu Evrope. – Prijatno sam iznenađen, nisam zaboravljen iako sam osam meseci bio van Spartaka i Subotice. Došao sam ponovo jako motivisan, kakav će biti rezultat zavisiće od mnogo faktora, ali ćemo se truditi da imamo kvalitetan i konkurentan tim koji igra moderan fudbal. Drago mi je što sam ponovo kao kod kuće.

Nagradu za sportski rad pripala je Milanu Vučkoviću. – Hvala u ime svih sportskih radnika koji su pravi volonteri i koji svoj rad obavljaju najviše bez nadoknade. U šali kažem da im još niko nije javio da je Tito umro. Zadovoljstvo je dobiti priznanje od medijske kuće koja se pokazala kao ekspert u sportu, što potvrđuje ideja da se nagrađuju treneri. Oni su uvek oko sportskih terena i borilišta, oni su generalni, a najveći među njima, poput Terzića, Savića, Ivkovića su prave vojvode.

Custom Search