Bitna pobeda rukometaša

Ned, 16.03.2014 - 01:12 -- dejan.vukovic

Rudar - Spartak Vojput 19:23 (13:14)

Spartak Vojput je ostvario veoma bitnu pobedu u Kostolcu koja ih ostavlja u realnoj trci za ulazak u play of i borbu za prvaka države. Dva kola pre kraja subotičani se nalaze na četvrtom mestu i ukoliko ostvare dve pobede biće sigurni učesnici play ofa u svojoj prvoj sezoni povratka u Super ligu. Ovakav uspeh na početku sezone bio je samo san za subotičani u koji su verovali da mogu.

Večerašnjom pobedom revanširali su se Rudaru za jedini poraz u Subotici. Spartak Vojput je utakmicu započeo oslabljen bez suspendovanog Pavlovića i povređenog Jelića, međutim to se nije videlo na njihovoj igri. Od samog početka zaigrali su ozbiljno i angažovano sa jasnim ciljem osvajanja bitnih bodova. Poveli su sa 0:1, a ubrzo je bilo i dva gola prednosti na kontu subotičana 1:3. Usledila je serija domaćina koji su preokrenuli rezultat na 4:3 i 5:4, ali to je trajalo samo na kratko. Subotičani prave seriju od četiri gola u nizu za preokret 5:8. Nisu ispuštali prednost do karja poluvremena tako da se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću subotičana od 13:14.

Vrlo brzo Spartak Vojput je došao do tri gola viška. Pametnom i čvrstom igrom u odbrani ni jednog trenutka nisu dozvolili domaćinima da im ugroze vodstvo. Raspoloženi su bili svi igrači a to pokazuje i lista strelaca po kojoj su rukometaši Spartak Vojputa pravilno raspoređeni. Najefikasniji bio je Kovačević sa 5 golova, a slede ga Knežević, Čupić i Jovanović sa 4 gola.

Ostvarenom pobedom Spartak Vojput se nalazi iza vodećih Železničara, Metaloplastike i Crvene Zvezde. U sledećem kolu Subotičani na svom parketu u Hali sportova dočekuju ekipu Železničara iz Niša. Ovom prilikom klub poziva sve navijače da dođu u Halu sportova u subotu 22.04. od 19:30h i podrže Spartak Vojput u novoj prvenstvenoj pobedi. 

Zapisnik sa utakmice.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search