Mladi fudbaleri Srbije nadigrali Mađare

Uto, 13.05.2014 - 18:23 -- dejan.vukovic

Srbija – Mađarska 2:1 (1:0)

Gradski stadion, gledalaca: oko 200. Sudija: Nemanja Ćirić, pomoćnici: Atila Harmat i Matija Olajš Nađ. Strelci: 1:0 Eminović u 4. minutu, 2:0 Ilić u 66. minutu, 1:2 Bevardi u 73. minutu Subotica,

Srbija: Popović, Knežević, Kačavenda, Keča, Eminović, Mihajlović, Radić, Veselinović, Bošnjak, Galečić, Kočić. Igrali su još: Panić, Ilić, Petrović, Jovanović, Zličić, Obradović, Mićanović, Veličković, Vlalukin.

Mađarska: Varga, Faluši, Virag, Kiliti, Bevardi, M. Takač, Sabo, Puškaš, Kun, Nemet, Adorjan. Igrali su još: Horvat, Čeh, Sakali, Kudrak, Berla, Gajda, Ž. Takač, Lakatoš.

Subotica je danas bila domaćin prijateljske utakmice reprezentavnih selekcija Srbije i Mađarske igrača do 15 godina. Naši reprezentativci su bili bolji i zasluženo slavili sa 2:1.

Selektor Milan Đuričić mogao je na delu da proveri veliki broj igrača, pošto je svima pružio šansu da se istaknu. Srbija je povela već u četvrtom minutu kada je lopta došla do Almira Eminovića koji je je loptu primio sa desne strane, prevario je odbrambene igrače Mađarske i precinim udarcem savladao golmana Vargu. Nastavili su orlići u istom ritmu, bili su opasniji ali bez konkretne završnice. Reprezentacija Mađarske je sredinom prvog dela uspela da uspostavi ravnotežu. Imali su odličnu priliku u 26. minutu kada se Sabo našao sam pred golmanom Popovićem, ali je šutirao tik iznad prečke.

Početak drugog poluvremena pripao je Srbiji, novu ozbiljnu priliku ponovo je imao Eminović koji je izbio sam pred golmana Mađarske, koji je izašao kao pobednik iz tog duela.

Novu priliku propustio je Zličić koji je odlično skočio i glavom iz blizine loptu poslao pored gola. Odgovorili su mađari u sledećem napadu kada je Bevardi prevario je svoje čuvare, ušao u kazneni prostor dobro šutirao, ali se istakao golman Popović. Pripretili su Mađari u 62. minutu, ponovo preko agilnog Bevardija, da bi na drugoj stani uzvratio Petrović koji šutira sa tridesetak metara, ali pored gola. Srbija je duplirala vodstvo u 66. minutu, Panić je dodao do Ilića koji lepo plasira loptu za 2:0. Mađarska je uspela da smanji rezultat u 73. minutu golom Bevardia koji se istakao u drugom poluvremenu. Mogli su orlići do novog gola desetak minuta pre kraja, prvo je snažno šutirao Panić a potom i Jovanović. Poslednju priliku na utakmici imali su naši severni susedi u samom finišu utakmice. U šansi se našao Lakatoš, ali se rezultat nije menjao.

Ove dve reprezentacije revanš utakmicu će odigrati u četvrtak 15.05. u Mađarskoj. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search