Rukometaši Spartaka pobedom okončali uspešnu sezonu

Ned, 01.06.2014 - 01:17 -- dejan.vukovic

Vrbas - Spartak Vojput 29:32  (18:13).

Spartak Vojput: Vukoslavović, Kosović 2, Pavlović 2, Janjić, Knežević 8, Kovačević 4, Galfi, Todorović 1, Jovanović 3, Cvetković, Distol 2, Jelić 7, Papić, Čupić 3, Đukanović.

Rukometaši Spartak Vojputa pobedom su završili uspešnu sezonu u prvoligaškom društvu koju su okončali na prvom mestu play out lige. Uz malo sreće i nedostatka samo jednog boda mogli su se uključiti u play of i borbu za titulu. Ovako sezona će im poslužiti za sticanje iskustva i sigurno je da možemo očekivati lepih vesti od subotičkih rukometaša u narednim periodima.

Večeras su u Vrbasu pobedili domaćina sa 32:29, boljom igrom u drugom poluvremenu. Početak utakmice pripao je Vrbasu, koji su poveli sa 2:0, a ubrzo i sa 4:1. Spartak je zaigrao bolje i polako stizao rezultat. Nakon uspešne odbrane golman Cvetković je proigrao Jovanovića u kontranapadu, ovaj upošljava slobodnog Pavlovića koji donosi izjednačenje na utakmici 6:6 u 10. minutu susreta. Domaćini su uspeli da se malo rezultatski odlepe na 10:8, međutim Jovanović svojim golom ponovo donosi izjednačenje 10:10. Nakon greške u dodavanju, loptu su presekli domaći rukometaši i preko Milića poveli sa četiri gola 16:12. Prvo poluvreme se završilo sa rezultatom 18:13 u korist Vrbasa. 

Početak drugog poluvremena doneo je puno bolju igru subotičana, koji su brzo topili zaostatak. Nakon desetak minuta igre u nastavku, Spartak Vojput dolazi do izjednačenja 21:21, nakon pogodtka Jovanovića. U sledećem napadu Knežević po prvi put na utakmici dovodi Spartak Vojput u vodstvo, 21:22 u 42. minutu susreta. Usledila je igra u kojoj su se ekipe smenjivale u vodstvu. U finišu utakmice Spartak Vojput je slomio otpor Vrbasa i potpuno preuzeo igru. Sa pet golova u nizu došli su do prednosti od 26:31 u 57. minutu. Ubrzala se igra na obe strane što je više odgovaralo sbotičanima, golom Kneževića dva minuta pre kraja imali su prednost od 5 golova 27:32. Konačan rezultat postavio je  Perović Nikola sa zvukom sirene, 29:32.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search