Spartak Vojput sa većim ambicijima u novoj sezoni

Sre, 02.07.2014 - 23:27 -- dejan.vukovic

Pre mesec dana završena je rukometna sezona u kojoj je Spartak Vojput zabeležio rezultate iznad očekivanih. Subotica opet ima kvalitetnog superligaša kome je pley of izmakao u poslednjem trenutku. Putari su zauzeli odlično peto mesto, ali ova generacija je imala priliku da se upusti u borbu i za prvaka. Nedostajalo je malo sportske sreće, pogotovo u duelu protiv Železničara u kojem je Spartak Vojput vodio sa 6 golova deset minuta pre kraja, međutim meč je završen nerešenim rezultatom i time izgubio plasman među prve četiri ekipe.   

Vukoslav Vukoslavović, predsednik Skupštine Spartak Vojputa žali za propuštenim prilikama, ali je veoma zadovoljan sezonom jer se na početku se ovakav raslet nije očekivao. - Ušli smo u sezonu sa ciljem da ostvarimo opstanak u Super ligi, pošto smo bili novajlije. Sticajem okolnosti, ukazala nam se prilika da ostvarimo i neki mnogo veći rezultat, da uđemo u play ofe među četiri najbolje ekipe i borimo se za titulu. Ova sezona je bila specifična, bio je težak sistem takmičenja. Super ligu je sačinjavalo dvanaest ekipa, od kojih su četiri ulazile u plejof, a čak četiri ispadale. Bla je mala razlika od borbe za titulu, do borbe za opstanak. Sezonu smo završili kao peti, propustili smo veliku priliku, protiv Nišlija, vodili smo 5-6 razlike desetak minuta pre kraja, ali smo na kraju odigrali nerešeno. Nisu nam išli na ruku ni rezultati ostalih rivala, tako da nas je jedan bod udaljio od plej-ofa. 

U toku su pripreme za novu sezonu u kojoj se ambicije porasle. Ekipa je iskusnija za jednu superligašku sezonu i uz kvalitetna pojačanja a sve uz pomoć glavnog sponzora kompanije Vojput želja u novoj sezoni je ulazak među četiri najbolje ekipe i borba za sam vrh. Kostur ekipe je ostao nepromenjen, međutim napravljen je rez i u novu sezonu se ulazi sa novim, kvalitetnim mlađim snagama. Klub su uz dogovor napustili golmani Darko Cvetković i Radoš Đukanović i igrači Nebojša Janjić, Milan Pavlović, Dušan Todorović, Kristijan Patočkai, Petar Papić i Miloš Mitrović. Ekipu su pojačali golmani Radule Radulović (Vrbas) i Miloš Vuković (Rudar - Kostolac), levo krilo Bojan Županjac (Napredak), levi bek Nemanja Bojanović (Napredak), srednji bek Đorđe Đekić (Morava) i desni bek Miloš Lojaničić (Hapoel - Izreal). Posebno raduje dolazak Miloša Lojaničića (1989g) levorukog desnog beka koji je potpisao ugovor na dve godine i koji bi trebalo da predstavlja pravo pojačanje, sa obzirom da se radi o poziciji u timu u kome Spartak vojput duže vreme nije imao rešenje. Radi se o veoma kvalitetnom igraču koji je ponikao u Rk Proleter a prošle sezone igrao u Izraelu u ekipi Hapoela. Sa novim igračima i okosnicom tima od prošle godine pojačala se konkurencija na svim pozicijama i ekipa je sigurno kvalitetnija i bolja u odnosu na prošlu sezonu. 

Vukoslavović ističe zahvalnost kapitenu za sve ono što je pružio subotičkom rukometu - Posebno moram da se zahvalim kapitenu Petru Papiću. Sa njim smo završili saradnju u prvom timu, ali smo mu ostali dužni još jednu oproštajnu utakmicu. Zadužio je rukomet, subotički sport uopšte i on je sigurno jedna od naših legendi.

Interesantan je podatak da je Spartak Vojput pružio najbolje igre protiv najboljih ekipa. Jedini su savladali dva puta Metaloplastiku, pobeđen je Radnički, osvojen bod protiv Crvene Zvezde i Železničara u utakmicama u kojima su subotičani bili puno bliži pobedi. Odlične partije su pružili posebno u Subotici gde je zabeležen samo jedan poraz i to od Rudara. Subotička publika je prepoznala kvalitet i u velikoj meri se vratila i davala podršku putarima. 

Spartak VojPut misli i na svoju budućnost, sve se bolje radi i u drugom timu i već se nameću neki novi "klinci",  koji će se naći u konkurenciji za prvi tim. - Od mlađih igrača sigurno će u sastavu biti Galfi, on se nametnuo treneru Zeljkoviću i imao je i priliku da igra. Nameću se, takođe, Ristić, Mavrak, Peić Tukuljac i Štrbac koji su potpisali svoje prve ugovore i od kojih se očekuje napredak. Drugi tim igra Bačku ligu, zauzeli su četvrto mesto, a u mečevima protiv znatno starijih igračima sakupljaju neophodno iskustvo. - rekao je Vukoslavović

Pripreme za novu sezonu počinju početkom avgusta kada će iskusni trener Branislav Zeljković izvršiti prozivku igrača. U Subotici postoje svi odgovarajući uslovi za pripreme, za ceo trenažni ciklus koji će se obaviti u Dudovoj šumi i u Hali sportova.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search