Dodeljena sredstva za organizaciju Međunarodnih takmičenja

Pon, 23.03.2015 - 21:50 -- dejan.vukovic

Danas su u Pokrajinskoj vladi u Sekretarijatu za sport i omladinu dodeljena sredstva po konkursu za finansiranje organizacije Međunarodnih sportskih priredbi od interesa za AP Vojvodinu. Podeljeno je ukupno 15 miliona dinara za 43 sportska kluba među kojima je bilo i par klubova iz Subotice.

Najviše sredstava dobio je rvački klub Spartak za organizacijju Evropskog kadetskog prvenstva u rvanju u iznosu od 3 miliona. Ostali subotički klubovi dobili su znatno manje, iako organizuju takmičenja sa velikim brojem učesnika. Klub dizača tegova Spartak sredstva je dobio u iznosu od 100.000 dinara za organizaciju 30. Međunarodnog turnira "Kup Subotice" u dizanju tegova, Teniski klub Palić, 160.000 din. za organizaciju teniskog turnira za žene -"Palić Open", jedriličarski klub Palić u iznosu od 100.000 dinara za Otvoreni Kup Jugoistočne Evrope u klasi Optimist i fudbalski klub Đurđin 120.000 dinara za organizaciju međunarodnih prijateljskih utakmica.

Ugovore za realizaciju i početak same organizacije ovih manifestacija, predstavnicima sportskih klubova uručila je Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search