Jelena u svetu muzike i filozofije 2

Uto, 01.12.2015 - 18:23 -- darko.kovacevic

U nedelju, 29. 11. 2015. godine, u prepunoj sali bioskopa Eurocinema premijerno je prikazan novi film članova filozofsko-filmske sekcije, Gimnazije ,,Svetozar Marković“ u Subotici, Jelena u svetu muzike i filozofije 2.

Ovaj film su potpisala tri autora: Monja Vuković, Stipan Milodanović i prof. Dragan Krstić.

Film Jelena u svetu muzike i filozofije 2 spada u novi filmski žanr, pedagoško-filozofski film, koji je sa svojim učenicima stvorio Dragan Krstić, profesor filozofije, organizator i koordinator filozofsko-filmske sekcije. Cilj ovog filmskog žanra je filozofska edukacija mladih u formi zanimljivih priča vezanih za život maturanata, protkanih filozofskim dijalozima, ispričanih filmskim jezikom, sa neskrivenim umetničkim pretenzijama.

Pored darovitih učenika koji su uspešno odigrali ulogu koja im je dodeljena, zapaženu ulogu je ostvarila Bojana Đorojević, profesor srpskog jezika i književnosti, koja je tumačila lik stroge, rigidne i dogmatične direktorice Elize, koja ne želi da primi mladu profesoricu Jelenu na neodređeno vreme samo zato što prelazi granice ,,dozvoljenog” u inovacijama na svojim časovima muzičke kulture, i što pravi česte korelacije sa filozofijom.

Najveći i najteži deo posla pri snimanju ovog filma uradio je kamerman i montažer, Stipan Milodanović, bivši učenik Gimnazije.  

Posle projekcije publika je gromoglasnim aplauzom nagradila protagoniste filma.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search