Leona Rogić pobednica Beogradskog trofeja

Pon, 28.03.2016 - 14:44 -- dejan.vukovic

Klizačica Spartaka Leona Rogić pobednica je Trofeja Beograda koje je poslednje takmičenje u umetničkom klizanju u Srbiji. Takmičenje je održano u Beogradu 24. i 25.marta na kojem je učestvovalo 4 kluba iz Beograda, jedan iz Makedonije, novosadska Vojvodina i subotički Spartak.

Jedina predstavnica Spartaka bila je Leona Rogić, aktuelna državna prvakinja u kategoriji mlađih juniorki. Nakon osvajanja titule Prvaka Vojvodine u Novom Sadu, ponovila je dobar program i treći put zaredom osvojila Beogradski Trofej. Ovim je zaokružila svoje učešće u kategoriji mlađih juniorki, gde je u 2015. i 2016. učestvovala na 12 takmičenja, od kojih 6 domaćih i na svakom osvojila najsjajnije odličje. Učestvovavala je i u Eurokupu gde trenutno zauzima 11.mesto, ali zbog nedostatka materijalnih sredstava, nije moguć odlazak na završni turnir u Italiji.

Ovo takmičenje je bio njen oproštaj od kategorije mlađih juniorki u kome ima pravo da nastupa još 2 sezone, ali u dogovoru sa trenerom Milicom Stanković, odlučeno je da se od sada takmiči u juniorskoj kategoriji. Pravo na prelazak se stiče od jula meseca i time se otvaraju vrata za nastupe na Svetskom juniorskom Gran priju.

U klubu se nadaju da će najmlađa predstavnica Reprezentacije Srbije u junioskoj kategoriji naredne sezone uspeti da se pripremi za učešće na jakim međunarodnim takmičenjima i možda čak osvoji dovoljan broj bodova za Reprezentaciju i učešće na Svetskom juniorskom Prvenstvu. Za ostvarenje ciljeva pored kvalitetno dobro izvedenog programa neophodni su i dobri uslovi za treninge, duža klizačka sezona i odeđena materijalna sredstva. Leona vredno trenira u Beogradu, za odlazak na razvojni trening kamp i takmičenje u Gdanjsku od 11. do 15. aprila. Sezonu završava na međunarodnom razvojnom kampu u Ostravi od 3 do 8. maja.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search