Leona Rogić na razvojnom kampu u Poljskoj

Čet, 14.04.2016 - 16:05 -- dejan.vukovic

Leona Rogić članica klizačkog kluba Spartak, kao član reprezentacije Srbije od 11.4 do 15.4. učestvovaće na međunarodnom razvojnom trofeju 2016, trening kampu i takmičenju u Gdanjsku, (Poljska), po pozivu ISU svetske klizačke unije.

Na takmičenju koje je održano u ponedeljak 11. aprila učešće je uzelo 24 takmičarke iz 18 zemalja. Leona je zauzela odlično 5. mesto u ukupnom plasmanu. U sredu i četvrtak 13. i 14. aprila odradili su trening sa Aleksandrom Vedenjinom i Žanet Fole, ruskim internacionalnim trenerima zaduženim od strane ISU -a. Najperspektivniju klizačicu Srbije nakon povratka iz Poljske čeka priprema novog programa za juniorke i odlazak na još jedan razvojni kamp u Ostravu, Češka od 3. do 8.maja, nakon čega sledi zalužena pauza.

Protekla sezona bila je veoma uspešna za Leonu u kategoriji mlađih juniorki. Osvojila je sva domaća takmičenja, Prvenstvo Srbije i Vojvodine, Kup Vojvodine te bila Prvak Novog Sada i osvojila Beogradski Trofej. Uspehe je imala i na inostranim takmičenjima. Zauzela je odlično 14. mesto na Eurokupu u ukupnom plasmanu, 4.mesto u Sarajevu i 5. u Gdanjsku.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search