Prezentovana aplikacija - Rukometni treninzi

Sre, 02.11.2016 - 23:42 -- dejan.vukovic

U Trofejnoj sali Sportskog saveza Grada Subotice održana je tribina primene aplikacije "Rukometni treninzi RSV", koju je napravio stručni tim u organizaciji Rukometnog Saveza Vojvodine uz punu podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.  

Tribini se odazvao veliki broj trenera koje je na početku pozdravio Slobodan Višekruna ispred RSV. Višekruna se zahvalio Nemanji Simoviću, članu gradskog veća zaduženom za sport u gradu Subotici na podršci i saradnji sa Savezom i rukometnim klubovima u gradu, kao i na razvoju rukometnog sporta. Pozdravljeno je oživljavanje ženskog rukometnog kluba Spartak, jednog od najstarijih na Balkanu, koje od pre par dana ponovo funkcioniše sa takmičarskim pogonom. 

Više o samoj aplikaciji i kako je ona nastala iznela je koordinatorka projekta, Jelena Rakonjac (devojačko Erić), reprezentativka Srbije i osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2013g. Šta obuhvata aplikacija izneo je trener specijalista mr. Vladimir Cvijan i trener mlađih selekcija RK Vojvodina i nekadašnji igrač RK Spartak Vojput, Boris Rojević. 

Mobilna aplikacija ovog tipa je jedinstvena u Srbiji i može se besplatno preuzeti sa Google playa. Trenutno je u ponudi verzija na srpskom, engleskom i rumunskom jeziku a ubrzo će biti gotova i mađarska verzija. Aplikacija pomaže trenerima da unaprede svoj rad posebno u treniranju mladih sportista. Korisnici aplikacije imaju mogućnost da dođu do informacija kako da svoje vežbanje, treninge ili časove učine mnogo kvalitetnijim. Svi učesnici su na poklon dobili i kompletnu publikaciju na DVD.

Na kraju tribine predsednik ORS Severna Bačka, Ratko Vujović podelio je rukometne lopte, dar Rukometnog Saveza Vojvodine, predstavnicima klubova iz Severne Bačke. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search