Mali sajam semena postao premali za posetioce sajma

Čet, 16.02.2017 - 04:44 -- nikola.tumbas
Sugestije PSS za đubrenje zemljišta
Sugestije PSS za đubrenje zemljišta
Kako ocenjujete Mali sajam semena?
Kako ocenjujete Mali sajam semena?

U prostorijama OŠ "Pionir", 15.februara, u Starom Žedniku održan je šesti po redu "Mali sajam semena" u organizaciji Zemljoradničke zadruge "Sto-Vet".

 

Ciljevi sajma su edukacija i pomoć kod odabira semena, đubriva i herbicida, a bila je to prilika i da okupljeni dobiju savet stručnjaka oko poljoprivredne proizvodnje kao i ponude osiguravajućih društava i banaka.

 

Sajam je bio izuzetno (neočekivano) posećen, jer dobar glas se daleko čuje, što pokazuje prisutnost gostiju poljoprivrednika iz dalje okoline, (Beška, Novo Orahovo, Bajmok) tako da su se morale dopremiti dodatne količine hrane i pića, pošto se tradicionalno pravi pauza za ručak na polovini prezentacija.

 

Zadruga ima web prezentaciju - www.stovet.rs, sa veoma mnogo informacija koje se redovno osvežavaju kao i mesto gde se mogu dodavati svoji komentari, specijalno na semensku robu koju poljoprivrednici koriste i potom je ocenjuju.

 

Na kraju je link u kojem se nalazi preko dvadeset priloga gde su ilustrovani zvučni detalji prezentacija koje je ispred Zemljoradničke zadruge "Sto-Vet" vodio oganizator sajma  Džamil Džavić.

 

Playlista - https://www.youtube.com/playlist?list=PLPnjwl9D4YcQQeiiF-vJo5gZ396jqtG8L

Custom Search