Rutinska pobeda Spartak Vojputa

Sub, 20.05.2017 - 01:19 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Šamot 31:23 (18:11)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 800. Sudije. Sekulić Marko i Jovandić Vladimir. Sedmerci: Spartak Vojput -, Šamot: 3/2.

Spartak Vojput: Arđelan, Kosović, Stefanović 3, Đekić 2, Radović 2, Perović 3, Potpara 3, Medić 3, Delibašić 3, Petrović, Kojadinović 2, Županjac 3, Petrović I. 2, Rakocija 5.

Šamot 65: Pešić 2, Miolićević 3, Ilić 3, Ranković 2, Lomić 1, Radosavljević 4, Živojinović, Praščević 3, Čolović 3, Tomić, Živković 1, Šinik, Lukić 1, Mitrović, Đorđević. 

Rukometaši Spartak Vojputa ostvarili su rutinsku pobedu u 7. kolu plej ofa. Kontrolisali su utakmicu tokom celog meča i na kraju slavili sa osam golova za trenutno treću poziciju na tabeli.

Subotičani su meč odigrali bez povređenih Stevanovića i Jelića, međutim angažovanjem ostalih igrača nije se osetio nedostatak u igračkom kadru. Gosti su sretno poveli u prvom minutu golom Radosavljevića što im je bilo i jedino vodstvo na utakmici. Već u sledećem napadu Đekić poravnava na 1:1. Nakon 2:2 rukometaši Spartak Vojputa su napravili seriju od 5:0, te poveli sa 7:2 u 11. minutu golom Đekića. Pokušali su igrači Šamota da smanje razliku međutim raspoloženi domaćini sa odličnim Petrovićem na golu nisu dozvolili da utakmica uđe u neizvesnost. Golom Milićevića kada su imali igrača više Šamot je smanjio na 15:10 tri minuta pre isteka prvog poluvremena. Subotičani su odgovorili brzim golovima Medića i Delibašića za visokoih 17:10. Do isteka prvih pola sata obe ekipe su postigle još po jedan gol za 18:11. 

U nastavku utakmice Spartak Vojput je lako kontriolisao rezultat. Trener domačih, Slaviša Laković u 45. minutu na gol je stavio mladog Sinišu Arđelana i krilo Uroša Kojadinovića koji bi trebalo da predstavljaju budućnost Spartak Vojputa. Skoro celu utakmicu odlično je odigrao i pivot Nikola Stefanović igrač 2000 godišta koji je uspešno zamenio iskusnog Veselina Jelića.

Rakocija lepim golom donosi prednost domaćinu od 26:19, deset minuta pre kraja susreta. Milićević i Pešić smanjuju na 26:21, a Kojadinović sa krila prekida mini seriju gostiju. Rakocija svojim petim golom na utakmici povećava na 28:22, da bi u sledećem napadu Kojadinović postigao svoj drugi gol na utakmici, 29:22. Usledili su golovi Ilije Petrovića i Marka Perovića za 31:22 a konačan rezultat postavlja Lukić,. 

N akraju utakmice proglašeni su najbolji pojedinci susreta. U redovima Šamota najbolji je bio Nemanja Radosavljević sa 4 postignuta gola, dok je kod domaćina taj epitet pripao golmanu Dušanu Petroviću. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search