Započeo 15. Međunarodni simpozijum o inteligentnim sistemima - SISY 2017

Čet, 14.09.2017 - 21:11 -- nikola.tumbas
Livija Sedmina - Šta je to SISY
Livija Sedmina - Šta je to SISY

U Velikoj većnici Gradske kuće u četvrtak, 14. septembra otvoren je Međunarodna konferencije o inteligentnim sistemima SISY 2017. To je tradicionalna trodnevna konferencija sa temama vezanim za inteligentne sisteme, informatiku, robotiku, kao i njihovu primenu u industriji i obrazovanju. Konferenciju zajednički organizuju po jubilarni 15. put Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice i Univerzitet Obuda iz Budimpešte, uz tehničku podršku IEEE sekcije SMC Technical Committee on Computational Cybernetics. Konferencija je istaknuti primer dugogodišnje prekogranične naučne saradnje aktivnih istraživača iz oblasti koje su predmet konferencije.

Na skupu učestvuju stručnjaci sa Balkanskog područja, iz Mađarske, Slovačke, Italije, Rumunije, Irana, Nemačke, Bugarske, Turske i Japana. Tokom konferencije učesnici će izlagati više od 60 naučnih radova.

Konferenciju je otvario dr Imre Rudaš, predsednik odbora SISY konferencije. Nakon svečanog otvaranja sledila su tri plenarna predavanja.

Drugog dana konferencije predavanja će se održati u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici. Naučna konferencija završava se u subotu, 16.09.

Plenarna predavanja, kao i naučna predavanja SISY konferencije su otvorena za sve zainteresovane.

U prilogu dr Livia Szedmina govori o ovoj međunarodnoj konferenciji...

Custom Search