Ubedljiva pobeda Spartak Vojputa

Ned, 24.12.2017 - 16:19 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Sloga 36:25 (15:12)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 500. Sudije Marić Branka i Mašić Zorica. Isključenja: Spartak Vojput 6 min, Sloga: 4 min. Sedmerci: Spartak Vojput 5/5, Sloga 3/1

Spartak Vojput: Dimitrić Stanko 1, Peić Željko, Dimitrić Slobodan, Pernar Marko 2, Perović Marko 7, Gačević Spasoje, Mikić Aleksa, Potpara Milan 9, Kojadinović Uroš, Arđelan Stefan, Radosavljević Uroš 8, Leovac Filip 1, Stefnaović Nikola 3, Petrović Ilija 4, Kurteš Aleksandar 1, Abadžić Vladimir.

Sloga: Stojanović Aleksandar 2, Vokši Ivan 3, Pavić Antonije 1, Stevanović Veselin, Radoivojević Boris, Antelj Marko, Medić Dušan 3, Janković Lazar 3, Marjanović Miroslav 2, Ražnatović Sava 4, Davidović Veljko 2, Gojković Nemanja 1, Radović Luka, Džamić Veljko, Cupara Borko, Todorović Darko 4.

Rukometaši Spartak Vojputa pobedili su ekipu Sloge u 13. kolu Super rukometne lige sa ubedljivih jedanaest golova razlike i time ostali u trci za plej of. Nakon početne nervoze subotičani su vrlo brzo preuzeli kontrolu igre i do kraja kontrolisali rezultat. Domaći su u meč ušli sa velikom željom da se revanširaju ekipi Sloge za poraz u prvom delu u Požegi.

Velika želja i htenje ih je na početku susreta malo ukočila što su iskoristili gosti iz Požege te golovima Vokšija, Todorovića i Medića stigli do prednosti od 4:1 u 5. minutu. Potpara je namestio ruku te smanjio na 4:6. Usledila je važna odbrana Abadžića, ali i isključenje Leovca, što se nije osetilo na igri domaćih. U periodu sa igračem manje Radosavljević postiže dva gola za 6:6. Gostujući trener morao je da zatraži minut odmora nakon kojeg je Janković sa krila ponovo doveo Slogu u prednost.

Usledilo je fantastičnih deset minuta Spartak Vojputa. Namestilu su odbrani i zaustavili sve napade gostiju. Ilija Petrović je poravnao na 7:7 a već u sledećem napadu subotičani preko Filipa Leovca dolaze do prvog vodstva na utakmici od 8:7. Marko Perović sa polovine terena pogađa praznu mrežu za 9:7, nakon kojeg su usledila dva gola Milana Potpare za 11:7. Seriju zaključuje Marko Perović koji prekida napad gostiju i iz kontre dovodi svoj tim u vodstvo od 5 golova, 12:7. Vokši prekida post Sloge od deset minuta bez gola za 12:8. Prvo poluvreme okončano je golom Radosavljevića u poslednjim sekundama za 15:12.

Odlično su domaći počeli nastavak utakmice. Golovima Radosavljevića, Potpare i Marka Perovića prednost se povećala na 18:13. Usledila je odlična odbrana Abadžića i još bolja asistencija prema Peroviću za vodstvo od 6 golova. Petnaest minuta pre kraja, Abadžića je na golu zamenio mladi Stefan Arđelan koji je nanizao par odličnih odbrana. Subotičani su u napadu igrali maštovito i pretili sa svih strana. Sa dva lepa gola Marka Perovića poveli su subotičani sa 27:19 u 46. minutu. Odličnom igrom u odbrani i brzom realizacijom dva minuta pre kraja golom Stanka Dimitrića imali su velikih plus trinaest, 36:23. U poslednjoj minuti Sloga je sa dva gola malo ublažila poraz za konačnih 36:25.

Nakon utakmice za najboljeg igrača proglašen je kapiten subotičana Milan Potpara koji je postigao 9 golova. Sledi prvenstvena pauza. Super liga se nastavlja početkom februara kada subotičani gostuju ekipi Šamota.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search