Spartak Vojput osvojio turnir Drago Jovović

Pon, 05.02.2018 - 00:54 -- dejan.vukovic

Vrbas Petrol - Spartak Vojput 26:30 (14:15) 

Vrbas, Finale turnira Drago Jovović. Gledalaca: oko 1000. Sudije: Musić Nikola i Đurašinović Stevan. Isključenja: Vrbas Petrol 2 min, Spartak Vojput 6 min. Sedmerci: Vrbas Petrol 1/1, Spartak Vojput 6/5. 

Vrbas Petrol: Vujačić 1, Kovačević, Kilibarda Martin 3, Samardžić 3, Milović 5, Jurakić, Nikolić 1, Đukić, Skuban 1, Regodić 5, Momić, Kilibarda Matija 1, Vojičić 4, Peković 2, Mali. 

Spartak Vojput: Pjevalica, Dimitrić Stanko 2, Peić Željko, Leovac, Pernar 2, Perović 10, Gačević 1, Mikić, Potpara 5, Dimitrić Slobodan 1, Kojadinović, Arđelan, Radosavljević 5, Stefanović 2, Petrović, Kurteš 2, Abadžić. 

Rukometaši Spartak Vojputa osvojili su Međunarodni turnir "Drago Jovović" koji je proteklog vikenda održan u Vrbasu. Nakon što su u prvom susretu pobedili Jugović nakon boljeg izvođenja sedmeraca u finalu su bili bolji od domaćina, ekipu Vrbas Petrol savladavši ih sa 30:26. Turnir u Vrbasu za igrače Spartak Vojputa došao je u nezgodnom trenutku, nakon samo 48 sati od eliminacije iz Kupa koji su doživeli od Vojvodine (23:25). Odigrali su "putari" tri utakmice u četiri dana što se odrazilo na njihovu igru posebno u prvom susretu turnira u Vrbasu, protiv ekipe Jugovića. U finalu su delovali znatno bolje i na kraju zasluženo odneli pobednički pehar. 

Subotičani su finalnu utakmicu kontrolisali od samog početka i na kraju zasluženo slavili. Golovima Dimitrića i sa dva pogotka Radosavljevića poveli su sa 3:1 u 4. minutu. Šest minuta kasnije prednost je iznosila pet golova, 8:3. Domaćini željni pobede, nisu se predavali. Golovima sa bekovske pozicije uspeli su da naprave mini seriju i u 21. minutu da se primaknu na samo gol zaostatka, 10:11. Usledio je odličan šut Gačevića i Marka Perovića sa krila za prednost Spartak Vojputa od 14:11. Vrbas Petrol je iskoristio tri slabe realizacije igrača Spartak Vojputa u napadu i prvo poluvreme okončali sa minimalnim zaostatkom od 14:15.

Čvršće i sigurnije su rukometaši Spartak Vojputa ušli u nastavak utakmice. Razbranio se golman Arđelan, koji je dobio šansu da brani celu utakmicu, što je ulilo dodatno samopouzdanje subotičanima. Deset minuta pre kraja imali su prednost od 4 gola i delovali sigurno na terenu. Trener Slaviša Laković iskoristio je priliku da pruži šansu svim igračima, ali i da isproba nekoliko kombinacija pred nasatavak prvenstva. Objektivna publika aplauzom je nagradila i tri odlična kontranapada koje je bacio mladi golman Arđelan preama Marku Peroviću koji je imao lagan zadatak da loptu samo sprovede u mrežu. Konačanih 30:26 postavio je mladi pivot subotičana Nikola Stefanović.

Po završetku utakmice podeljeni su pehari za tri prvoplasirane ekipe i najbolje pojedince. Pobednički pehar kapitenu Spartak Vojputa, Milanu Potpari uručio je predsednik Rukometnog saveza Vojvodine, Borislav Perović. Druga je bila ekipa Vrbas Petrol. Treće mesto osvojio je RK Jugović koji je danas savlado drugi tim Vardara. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Stefan Arđelan, golman RK Spartak Vojput. Najbolji strelac je Marko Perović takođe iz pobedničke ekipe dok je pehar za najboljeg igrača turnira pripao Milović Danilu iz ekipe Vrbas Petrol.

Polufinale

Spartak Vojput – Jugović 39:38 (31:31, 16:16)

Vrbas, polufinale turnira „Drago Jovović“. Gledalaca: oko 300. Sudije: Musić Nikola i Đurašković Stevan Sedmerci: Spartak Vojput 18/17, Jugović 12/10. Isključenja: Spartak Vojput 6 min, Jugović 14 min

Spartak Vojput: Pjevalica, Dimitrić Stanko 4, Peić Željko, Leovac, Pernar 3, Perović 10, Gačević 1, Mikić, Potpara 2, Dimitrić Slobodan 1, Kojadinović, Arđelan, Radosavljević 12, Stefanović, Petrović 3, Kurteš 3, Abadžić.

Jugović: Milovanović, Žikić 2, Vrgović 4, Karanović 1, Miomčilović, Mladenović, Rodić 2, Ilijin , Bosnić 1, Komlanov 6, Andrić, Marić, Vitas, Kočić 1, Jokić 2, Ranisavljević 10, Karan 2, Petrović 7.

Rukometaši Spartak Vojputa pobedili su Jugović nakon boljeg izvođenja sedmeraca u prvoj utakmici međunarodnog turnira „Drago Jovović“ koji se održava u Vrbasu uz učešće 4 ekipe. Na turniru pored domaćina Vrbasa učestvuje druga ekipa Vardara, Spartak Vojput i Jugović.

Turnir u Vrbasu za igrače Spartak Vojputa je došao veoma brzo nakon samo 48 sati od eliminacije iz Kupa koji su doživeli od Vojvodine (23:25). Odrazilo se to na igri subotičana u prvom polufinalnom susretu turnira u Vrbasu. Dovoljan je i podatak da su od Jugovića, koji je večeras bio posebno motivisan, samo u prvom poluvremenu primili 16 golova što nije tipično za igru u odbrani koja ih je krasila tokom ove sezone. 

Poveo je Jugović sa 2:0, da bi već u 5. minutu imali prednost od 4:1 nakon što je tri gola vezao raspoloženi Ranisavljević. Igrači Spartak Vojputa su zaigrali malo čvršće u odbrani te u 13. minutu golom Kurteša poravnali na 6:6. Ponovo su Kaćani stekli tri gola viška, 8:11 najviše zahvaljujući greškama u igri subotičana. Nanizao je Arđelan dve odbrane ulio više sigurnosti svojim igračima koji su odgovorili serijom golova za preokret. Pogodio je Perović, zatim je usledio odličan gol Gačevića da bi sa dva pogotka Ilije Petrovića preokrenuli na 12:11 u 22. minutu. Poluvreme je okončano nerešenim rezultatom, 16:16. 

Drugo poluvreme su bolje počeli rukometaši Spartak Vojputa. Sa dva gola Marka Perovića poveli su sa 18:16 nakon samo četiri minuta u nastavku. Prednost od dva-tri gola lako su održavali do finiša utakmice a u par navrata su imali mogućnost da se i rezultatski odvoje, međutim svojim greškama su dozvolili protivniku da održava rezultatski priključak. Četiri minuta pre kraja Ranisavljević je poravnao na 28:28. Minut pre kraja Spartak Vojput je imao prednost od 31:29. Smanjio je Komlanov na 31:30, trideset sdekundi pre kraja. Usledio je napad subotičana koji su loše završili. Lopta je ispala iz ruku Potpare koji je u želji da je vrati napravio faul na polovini terena, što je rezultovalo najstrožoj kazni. Jugović je iskoristio „poklon“ , Vrgović je bio siguran sa sedam metara i par sekundi pre kraja poravnao na 31:31. 

Pobednik susreta odlučen je posle penal završnice. U prvoj seriji od tri penala. Spartak Vojput je došao do prednosti pošto je Vrgović promašio gol dok su Radosavljević i Pernar bili sigurni za subotičane. Marko Perović je trebao da potvrdi pobedu svojoj ekipi, ali njegov šut zaustavlja stativa pa se serija penala nastavila. Za Jugović sedmerce su izvodili samo Ranisavljević i Komlanov dok su za subotičane po dva puta precizni bili Pernar, Radosavljević i Marko Perović. U devetoj seriji golman Spartak Vojputa Stefan Arđelan zaustavio je šut Ranisavljeviću i svoju ekipu odveo u finale. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search