Radovi na daljem širenju distributivne gasne mreže

Sre, 08.07.2020 - 12:56 -- nikola.tumbas

JKP „Suboticagas“ Subotica je u svom Programu poslovanja za 2020. godinu predvideo dalje širenje distributivne gasne mreže. Nakon što su se stekli svi uslovi, krenulo se sa realizacijom planiranih radova. Tako je u petak, 03.jula započeta izgradnja distributivne gasne mreže u ulici Trg Cara Jovana Nenada, Trg Republike i Matka Vukovića. Nakon novo izgrađene distributivne gasne mreže moći će se priključiti blizu 100 stambenih i poslovnih potrošača. Deo njih već tokom ove godine. Očekuje se da će radovi biti završeni do kraja jula ili najkasnije početkom avgusta. Ukupna dužina distributivne gasne mreže koja će se u navedenim ulicama izgraditi je 285 m. Izvođač građevinskih radova je Javornik doo Subotica sa podizvođačem Febro-plan Subotica, dok na javnoj nabavci najpovoljniju ponudu za izvođenje mašinskih instalacija dao Regikol iz Lazarevca.
 
Izgradnja distributivne gasne mreže nastavlja se i na Paliću. Dana 6-og jula započeta je izgradnja distributivne gasne mreže u sledećim ulicama: 49. Nova, 50. Nova, 51. Nova, 52. Nova, Ulica Hajdukovo, 54. Nova, 55. Nova, Ulica Palić Salaši, Horgoški put – desna strana u pravcu ka autoputu, Grobljanska i Kostolanji Arpada. Svi zainteresovani moći će se priključiti na distributivnu gasnu mrežu po završetku izgradnje do septembra 2020. godine.

Ukupna dužina distributivne gasne mreže iznosiće 5.5 km. U ovom slučaja izvođač građevinskih radova je Terax niskogradnja iz Subotice, a izvođač mašinskih radova je JKP Suboticagas.

info: Ildiko Zedi, direktor JKP "Suboticagas"

 

Autor teksta: 
Custom Search