Violeta Slović vodila Spartak do evropske pobede

Sre, 04.11.2020 - 22:51 -- dejan.vukovic

ŽFK Spartak - Agarista 4:0 (1:0)

Gradski stadion u Subotici. Sudija: Merima Čelik (BIH). Strelci: 1:0 Filipović (32.), 2:0 Slović (60.), 3:0 Slović (70.), 4:0 Slović (90.+2. min) 

Spartak: Kostić, Vajda (79. Dejvis), Slović, Heslin (55. Golubović), Frajtović, Filipović, Pavlović, Milivojević (66. Tanasković), Matić, Ćirić (66. Farel), Obradović (55. Baka).

Agarista: Saitan, Brinza, Rusu, Musteata, Rotari, Katarau (34. Vasilači (79. Donika)), Druta, Pešteran (89. Maidanšaia), Indiča (79. Gamart), Karaman, Ćirika.

Fudbalerke Spartaka opravdale su ulogu favorita i savladale prvaka Moldavije ekipu Agariste sa 4:0, te obezbedile plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Gošće su u Suboticu došle sa jasnim ciljem da sačuvaju svoj gol i veoma retko su prelazile polovinu terena, dok su Subotičanke od prvog sudijskog zvižduka krenule veoma ofanzivno ka protivničkom golu. Ekipa iz Moldavije uspela je da sačuva svoju mrežu u prvih pola sata igre, međutim po prikazanom učinku dve ekipe na terenu samo se čekao momenat kada će prva lopta završiti u mreži gošći. Konačno, u 32. minutu Tijana Filipović dovodi šampiona Srbije u vodstvo. Nastavio se prtisak ka golu Moldavki, ali do isteka prvih 45 minuta nije bilo promene rezultata.  

U nastavku sureta kapiten i najbolja igračica Srbije, Violeta Slović odlučila je da preuzme ulogu vođe. Postigla je čak tri gola u nastavku i i time se u subotičanke u potponosti slomile otpor pođrtvovanih gošći. Nakon prve dve neiskorištene prilike, u 60. minutu na asistenciju Aline Bake pogađa za 2:0. Deset minuta kasnije kapiten Spartaka povećava na 3:0, da i sudijskoj nadoknadi odličnim šutem postavila konačnih 4:0   

Spartak će narednog rivala saznati u petak, 6. novembra, kada će biti žrebanje. Utakmice drugog kola bi trebalo da se odigraju 18. i 19. novembra. I u drugom krugu kvalifikacija igra se samo jedna utakmica, a pobednici utakmica drugog kruga obezbedili su prolaz među 32 ekipe u Ligi šampiona.

Ličnosti: 
Fotograf: 
Custom Search