Asocijacija Sport za sve Srbije u poseti Subotici

Sre, 09.12.2020 - 21:18 -- dejan.vukovic

Predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije posetili su Suboticu, tom prilikom podelili sportsku opremu gradskoj asocijaciji sport za sve i sastali se sa predstavnicima grada koji su zaduženi za oblast sporta i rekreacije.  

Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, istajkla je da se razgovaralo o projektu Aktivna Srbija 2020-2030. – Čast nam je što je Subotica jedna od prvih gradova koji je ugostio delegaciju Asocijacije, te da smo dobili i sportske rekvizite opredeljene za organizaciju jednog dela aktivnosti na lokalnom nivou. Razgovarali smo na temu kako pospešiti rekreativni sport u našem gradu, uz aktivno uključivanje Gradskog saveza "Sport za sve". Rekreacija je izuzetno važna, potrebno je motivisati što veći broj građana da se rekreativno bave sportom, u cilju očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja.  

Branko Vujović, predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije pohvalio je Suboticu i sve aktivnosti i napore koje grad ulaže u profesionalni sport  ali i u razvoj školskog i rekreativnog sporta. – Kao krovna organizacija u Srbiji po pitanju sportske rekreacije pripremili smo plan i program za narednih deset godina u oblasti rekreativnog sporta, u saradnji sa Ministarstvom sporta i omladine i Sportskim savezom Srbije. Pokušavamo da stvorimo jedan kvalitetniji ambijent za građane po pitanju sportske rekreacije. Jer, stanje u sportu u jednoj naciji se ne meri samo vrhunskim rezultatima, važno je da ih imamo, ali je važno i to koliko je građana uključeno u sport i koliko uspevamo da stvorimo jedno zdravnije i produkvitnije društvo. Danas više nego ikada govorimo o zdravlju, a to koliko će nam biti jak imunitet u borbi sa ovom pandemijom zavisi i od fizičke aktivnosti. Vujović je istakao kako je Asocijacija dosta radila po pitanju promocije rekreacije, pogotovo u ovoj godini uz preporuke kako se bezbedno rekreirati napolju, ali i kroz bogat onlajn program sa vežbama prilagođenim kućnim uslovima i raznim generacijama.

Sekretar gradske asocijacije Sport za sve, Merima Kulić istakla je odličnu saradnju sa Lokalnom samoupravom i Sportskim savezom Subotice. Zahvalila se gostima na poseti i podršci koju pružaju - Poseta će pospešiti našu saradnju, a cilj je da se podigne rekreativna aktivnost Subotičana na viši nivo, ali i da se omoguće raznovrsni programi. U našem radu smo se osvrnuli na tri tačke, masovan sport, radnički sport i sport u mesnim zajednicama, a rekreativci iz Subotice redovno su lideri i po broju učesnika i rezultatima.

Tagovi: 
Fotograf: 
Custom Search