Konjički sport: Anđal i Mažić do novih pobeda na Kincsem Parku

Sre, 16.12.2020 - 18:22 -- darko.kovacevic

Kincsem Park se polako priprema za predstojeće praznike i kraj jedne neobične trkačke sezone

Na trideset sedmom trkačkom danu najznačajnija trka je bila pod nazivom "Oroshaza varos nagydija" na distanci od 1800m sa autostartom. Učesnika je bilo pet a među njima su bili Veljko Mažić sa grlom Zolta i Andor Anđal iz Čantavira sa grlom Unika Vik. Od samog starta lidersku poziciju preuzima Mažić sa grlom Zolta a Anđal sa svojim grlom pozicionirao se iza njih. Na ulasku u pretposlednju krivinu Very Nice Foto i Vezer Emeše spolja napadaju, preuzimaju lidersku poziciju i nastavljaju da se odvajaju od ostalih učesnika praveći veliku prednost. Tokom poslednje krivine predvodnik učesnika se kreće čudno, skoro četvrtom putanjom i posustaje pa Mažić ponovo preuzima lidersku poziciju. U završnom pravcu Čordaš Emil i grlo Gigant Wings pokušavaju da preuzmu šampionsko mesto ali bezuspešno jer sa pola dužine prednosti grlo Zolta i Veljko Mažić zabeležili su novi trijumf, opravdali ulogu favorita i upisali vremenski rezultat 1:19,7. Sa dve stotinke zakašnjenja do treće pozicije stigao je Anđal sa grlom Unika Vik. 

U četvrtoj trci dana do prve pobede Anđal Andor dovezao je dvogodo grlo Che Comandante. U maniru start-cilj komandovao je tempom trke i nije dopustio grlu Cunami, prvom favoritu trke, da mu poremeti plan. Ostvareni vremenski rezultat iznosio je 1:24,2 na distanci od 1800m autostart. 

Lep rezultat Anđal Andor postigao je i sa grlom Bonus RG u memorijalnoj trci posvećenoj Nađ Laslu. Na startu se pozicionirao na treće mesto iza dobro kotiranog grla Adolfina B i u pratnji grla Berill Lady sa Varga Šandorom na sulkama. Tok trke ostao je nepromenjen sve do završnog pravca kada je lider trke počeo da se odvaja od ostalih učesnika a Anđal u nameri da ga sustigne potisnuo je trećeplasirano grlo Berill Lady. Ostvareni vremenski rezultat drugoplasiranog grla Bonus RG je identični kao i kod pobednika 1:19,8 na distanci od 1900m sa autostartom.
 
Tradicionalna maratonska trka na 4200 imala je sedam učesnika raspoređenih na tri distance. Sa najviše dodatka na osnovnu distancu odnosno 4280m nastupilo je grlo Ultimate Force u vlasništvu Varga Tibora iz Temerina, u treningu kod Ožvar Zoltana iz Tornjoša a na sulkama je bio Andor Anđal. Istu dužinu staze moralo je da pređe i grlo Lingot AT, odgoj kompanije Animal Trade iz Zmajeva, sa Andreom Fazekaš na sulkama. Zbog dodatka u distanci Anđal se na startu pozicionirao na četvrto a Lingot A.T. na šesto mesto. Zbog najboljeg prolaznog vremena na prvom merenju Ultimate Force se najbolje priključio takmičarima sa prve dve distance. Takmičari su se dosta razvukli tako da nije bilo promena u pozicijama sve do trećeg prolaska ispred publike kada tempo pojačava Lingot A.T. ali ne dovoljno da ugrozi ostale učesnike. Tokom poslednje krivine Anđal sa svojim grlom prestiže jednog takmičara, sa četvrte pozicije nastavlja dalju borbu ali prva tri takmičara ostala su nedostižna. Za peto mesto izborila se Andrea Fazekaš na sulkama grla Lingot A.T. Ostvareni vremenski rezultati za grlo Ultimate Force iznosi 1:22,8 a za grlo Lingot A.T. 1:23,1. 

Trener Ožvar Zoltan u trci posvećenoj Kulik farmi upisao je plasman na peto mesto sa grlom Zizitop i vozačem Laslom Koložiem. Od samog starta ostaju na začelju grupe i prate ostale učesnike koji su se poređali u jednu kolonu. Na ulasku u pretposlednju krivinu tempo se ubrzava, Zizitop prelazi u drugu putanju i beleži dobro prolazno vreme. Na izlazu iz poslednje krivine Koloži izvlači grlo spolja, kreće u napad i prilazi ostalim učesnicima. U dramatičnoj završnici prva četiri učesnika zabeležila su identični vremenski rezultat 1:20,3 dok petoplasirani Zizitop upisuje dve stotinke zaostatka.

Foto: Peter Reka
Info: Srpski kasački savez

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search