Koncert iz paralelnog univerzuma

Pon, 22.11.2021 - 21:59 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Širom prva numera
Širom prva numera

Grupa Širom iz Slovenije je večeras nastupila na Desire Festivalu sa svojim repertoarom etno muzike na svoj način. Trio sačinjavaju Iztok Koren, Samo Kutin i Ana Karavanja.

U prilogu prva numera na večerašnjem koncertu, nastala tokom pandemije prošle godine, kako je rekao Samo Kutina, i još je nema na nosačima zvuka..

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Festivalski Press #16-19: Desiré Central Station 2021 - The History and You

Sinoć je na sceni Pozorišta "Kosztolányi Dezső" spuštena zavesa na 13. Desiré festival u Subotici. Ovogodišnje izdanje festvala nam je donelo različite dramske, koreografske i muzičke produkcije, te svedočili smo povratku posebnog programa koji se zove Desiré akademija. Tokom press susreta razgovarali smo sa Andrašem Urbanom o njegovim utiscima nakon još jednog uspešno organizovanog festivala, te imali prilike da u prijatnom razogovoru provedemo vreme i sa glumcima i članovima trupa "Bitef teatra" iz Beograda, "Hodworks" iz Budimpešte, kao i mladim muzičarima sicilijanskog sastava "Jacaranda". 
Andraš Urban je izjavio da posle napornih 11 dana, možemo da...

detaljnije
Post date: Uto, 30.11.2021 - 21:16

U nizu ovde se dodaju izjave za medije učesnika festivala.

 

Post date: Pon, 29.11.2021 - 20:34

Izjava za medije Nađ Jožefa, koreografa predstava OMMA, kojom je otvoren ovogodišnji festival i kratka izjava direktora festivala Andraša Urbana i još kraće otvaranje obeležili početak serijala predstavana na sceni pozorišta Kostolanji Deže.

***

Zvuci istorije
Festival je otpočeo energičnim nastupom osmoro pelsača u režiji Jožefa Nađa, a nastavljen je nežnom i urbanom radio dramom umetnika koja je bila njihov odgovor na pandemiju i zaključavanje

Ovogodišnji trinaesti međunarodni, regionalni festival savremenog pozorišta započeo je energično. Osmoro plesača iz nekoliko zemalja centralne i zapadne Afrike u koreografiji Jožefa Nađa...

detaljnije
Post date: Pet, 19.11.2021 - 23:36

Međunarodni regionalni festival savremenog pozorišta trajaće duže nego obično, deset dana, ali je ove godine i dobio manje novca nego pre, a Andraš Urban kaže: to je loša poruka.

– Najnovijom predstavom proslavljenog koreografa Jožefa Nađa „Oma“ koju je uradio sa osam plesača poreklom iz Malija, Senegala, Obale Slonovače, Burkine Faso, Konga Brazavila i Republike Kongo, u petak, 19. novembra od 19 časova na sceni pozorišta „Kostolanji Deže“ otpočinje ovogodišnji, trinaesti po redu Dezire festival.

Međunarodni regionalni festival savremenog pozorišta trajaće duže nego prethodnih godina, sve do 29. novembra sa 16 gostovanja i  nekoliko koncerata, Dezire akademija, ukupno više od 20 programa u...

detaljnije
Post date: Čet, 18.11.2021 - 07:41

Međunarodni/regionalni festival savremenog pozorišta Desire 2021 pod nazivom The Histoy and You planira se održati od 19-29. novembra 2021.

U nastavku proučite program festivala i obezbedite sebi karte...

 

********

Petak, 19. novembar

 

19:00 i 22:00 Pozorište „Kosztolányi Dezső“

Atelier 3+1 (Pariz)

OMMA

Koreografija: Jožef Nađ

 

 

... detaljnije
Post date: Sre, 27.10.2021 - 21:55
Custom Search