Najavljena XX Sednica skupštine grada

Sre, 02.03.2022 - 21:08 -- nikola.tumbas
Zapis pressa
Zapis pressa

„Skupština grada Subotice sutra će održati 20. redovnu sednicu, sa ukupno 25 tačaka dnevnog reda. Sastao sam se sa šefovima odborničkih grupa i zamolio ih da se atmosfera iz predizborne kampanje ne prenosi na ovu sednicu kako bi sutrašnje zasedanje bilo dostojno i Subotice, i gradske skupštine“, rekao je predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru u Gradskoj kući, upriličenoj povodom 20. sednice Skupštine grada koja je zakazana za četvrtak, 3. mart 2022. godine, sa početkom u 9.00 časova.

Uz isticanje da će se na sutrašnjoj sednici pristupiti procesu izrade Plana razvoja Grada Subotice za period od 2023. do 2032. godine, odnosno narednih deset godina, on je kazao da je rok za izradu tog razvojnog plana 23. decembar 2022. godine.

„Plan razvoja Grada Subotice treba da obuhvati i razvoj infrastrukture, i zaštitu životne sredine, i socijalna i privredna pitanja, i sve drugo što je bitno za razvoj našeg grada. Mislim da razvoj železnice i prerastanje 'Ipsilon' kraka u auto-put, kao i mere za zaštitu životne sredine stvaraju solidnu osnovu za razvoj grada, a plan razvoja grada treba da sadrži i konkretne mere i konkretne akcije“, rekao je dr Balint Pastor.

Naveo je da će jedna od tačaka dnevnog reda biti i donošenje Rešenja o donošenju Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Subotice za 2022. godinu.

„Ovde je najbitnije da će se na osnovu ove odluke moći da raspišu tri konkursa za poljoprivredne proizvođače namenjena za sufinansiranje kamate na kredite, kontrolu plodnosti zemljišta i održavanje seoskih manifestacija. Reč je o konkursima koji se svake godine raspisuju i vrlo brzo nakon donošenja te odluke oni će biti raspisani. Ukupna vrednost tih konkursa je sedam miliona dinara“, naglasio je dr Balint Pastor.

 14997_2.jpg

Pored toga, dodao je, usvojiće se i izveštaji o radu fondova i fondacija, kao i ovogodišnji finansijski programi fondova i fondacija čiji je osnivač Grad Subotica.

„Na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine grada naći će se i neka personalna pitanja. Izdvojio bih imenovanje članova nadzornih odbora svih javnih i javno komunalnih preduzeća, pošto su istekli mandati. Smatram da je jako bitno da Skupština grada o svemu odlučuje blagovremeno, da se ne kasni i ne odugovlači. Tim principom vodili smo se i tokom prethodnih godinu i po dana i trudićemo sa da tako bude i ubuduće“, poručio je dr Balint Pastor.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search