U Jasenovačkoj ulici ugrađena pumpa za odvođenje atmosferskih voda

Pet, 04.11.2022 - 18:15 -- nikola.tumbas
Pastor Balint o Jasenovačkoj ulici i koalicionom sporazumu sa SNS
Pastor Balint o Jasenovačkoj ulici i koalicionom sporazumu sa SNS
Đerđ Šugar o konkretnim radovima u Jasenovačkoj ulici
Đerđ Šugar o konkretnim radovima u Jasenovačkoj ulici
Balint Pastor o radovima u Jasenovačkoj ulici
Balint Pastor o radovima u Jasenovačkoj ulici
Balint Pastor o potpisanom koalicionom sporazumu sa SNS
Balint Pastor o potpisanom koalicionom sporazumu sa SNS

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) obišao je danas novougrađenu pumpu za odvođenje atmosferskih voda u Jasenovačkoj ulici.  Nova pumpa koju je Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ ugradilo 3. novembra ove godine, nabavljena je sredstvima gradskog budžeta. Vrednost potisne pumpe i njene ugradnje je 195.000 dinara, bez PDV-a.

U ovoj ulici sam bio 13. juna 2020. godine, jer sam u toj predizbornoj kampanji od mojih saradnika tražio da me vode u one ulice gde su najveći problemi, gde građani najteže žive, gde ima jako velikih problema, a radi se  o ulicama, kao što je Jasenovačka, koja je svega 2,5 kilometara od  Gradske kuće i ova  ulica i stanovnici ove ulice su „ plivali“ nakon svake kiše“, podsetio je dr Balint Pastor.

U protekle dve godine u ovoj ulici, osim što je ugrađena ova potisna pumpa, postavljen je grebani asfalt, istakao je dr Balint Pastor i dodao da je pre toga postavljena gasovodna mreža, uprkos svim finansijskim poteškoćama najpre zbog pandemije, a potom i zbog  ekonomske  i globalne političke krize  u svetu.

Ipak su pomaci učinjeni, neke investicije  su urađene. Nažalost, ovakvih ulica u Subotici ima jako puno, ali ovo može da  posluži kao presedan, kao jedan primer koji dokazuje da ono što obećavamo to i ispunjavamo i nastojaćemo da to tako bude i u budućnosti“, naglasio je dr Balint Pastor.

On je ovom prilikom podvukao da će se voditi računa o svim mesnim zajednicama i da neće biti privilegovanih mesnih zajednica.

Što se tiče budućnosti ova ulica će zahvaljujući programuČista Srbija“ dobiti 390 metara kanalizacione  mreže, nakon čega će biti potrebno asfaltiranje ulice“, rekao je dr Balint Pastor.

Prema rečima direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Đerđa Šugara, JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Jasenovačkoj ulici ne pruža uslugu odvođenja otpadnih voda, već obavlja tehničku asistenciju.

Naime, ovde je najniža tačka Jasenovačke ulice gde se nakon većih padavina zaustavi veća količina vode. Mesna zajednica 'Novo selo'  je zajedno sa gradom pre deset godina napravila šahtu iz koje se uz pomoć ove crpne stanice prepumpava kišnica do gradske kanalizacije, koja je u ulici paralelno sa Jasenovačkom“, objasnio je Đerđ Šugar.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search