Награда за Иновацију у области каријерног вођења и саветовања за Техничку школу "Иван Сарић"

Pet, 02.12.2022 - 16:15 -- darko.kovacevic

Награда за Иновацију у области каријерног вођења и саветовања за Техничку школу „Иван Сарић“ на VIII Сајму каријерног вођења и саветовања

Осми сајам каријерног вођења и саветовања организован је од стране Београдске отворене школе, Националне асоцијације Канцеларије за младе и Министарства омладине и спорта.

Приликом саме пријаве за сајам школе су биле у обавези да доставе План и програм каријерног вођења и саветовања за школску 2022/2023. годину, а Канцеларије за младе и организације цивилног друштва Извештај о активностима каријерног вођења и саветовања за протеклу годину.

Након свечаног отварања Сајма од стране Милосављевић Марије из Београдске отворене школе и Клашња Снежане саветнице министра у Министарству омладине и спорта, уследило је представљање излагача и упознавање посетилаца Сајма са њиховим радом. Сајам је имао за циљ да окупи тимове средњих школа за каријерно саветовање и вођење, Канцеларије за младе и организације цивилног друштва које се баве каријерним вођењем и саветовањем. Ово је била јединствена прилика за размену искустава и унапређивање рад у овој области која је од великог значаја за повећање запошљивости младих. 

На основу презентација излагача, као и планова и програма чије су структуре и предвиђене активности у складу са Правилником Сандарда услуга каријерног вођења и саветовања, петочлани стручни жири је донео одлуку о додели награда у три категорије: Сарадња са пословним сектором, Иновације у области каријерног вођења и саветовања, Активности каријерног вођења и саветовања у раду са ученицима из осетљивих група.

Техничка школа “Иван Сарић” је понела Награду у категорији Иновације у области каријерног вођења и саветовања, као и ваучер на 20.000 динара. На Сајму су Техничку школу представљале педагог школе Наташа Павловић и наставница предузетништва Соња Лобода.

Манифестација је завршена проглашењем победника Сајма за 2022. годину, уручењем награда и завршним обраћањем. Сајам је одржан у просторијама Београдске отворене школе, 1.12.2022. године.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search