Top 50 najbolje online stvari za 2022. godinu

Čet, 09.02.2023 - 13:05 -- nikola.tumbas

U Narodnom muzeju u Beogradu, sedmog februara, održana svečanost uručivanja priznanja dobitnicima izbora Top 50 najbolje online stvari za 2022. godinu, u Narodnom muzeju. Među dobitnicima nagrada, koje se dodeljuju u organizaciji magazina PC Press, našla i jedna vinarija, i to mlada kuća Matijašević, kojoj je pripalo priznanje AgroIoT (Internet of Things), i to za uspešnu implementaciju Yunet IoT rešenja za preciznu poljoprivredu. Ovo rešenje spada u tehnologije koje omogućavaju poljoprivrednicima da u realnom vremenu prikupe preciznije podatke putem senzora koji očitavaju neophodne vrednosti.

Zlatko Trhulj, CEO kuće Yunet International, rekao je da ovo rešenje za pametnu poljoprivredu ima izuzetan potencijal, što je, kako je naveo, razlog zašto je ova kompanija, u saradnji sa PC Pressom, dodelila vinariji Matijašević priznanje AgroIoT.

- Čestitamo dobitniku nagrade, Vinariji Matijašević kao jednoj od tehnološki najnaprednijih vinarija u Srbiji, koja je među prvima prepoznala neophodnost implementacije IoT rešenja u svakodnevno poslovanje – rekao je Trhulj.

Vladimir Stanić, direktor vinarije Matijašević rekao je da je ponosan na uspehe kuće koju vodi, ostvarene upravo zahvaljujući, pored ostalog, i implementaciji modernih tehnologija.

- Iako smo mlada vinarija, zahvlajujući našem modernom pristupu, znanju i razumevanju savremene tehnologije uspeli smo da u vrlo kratkom roku postignemo vrhunske rezultate koji su priznati od domaće i međunarodne stručne javnosti i naravno nama najbitnije i najdraže, od strane naših potrošača. 2021. smo proglašeni za vinariju godine, a naše vino SoviNoa Fume Blanc je 2022. ponelo titulu vino godine u kategoriji belih vina, i na svetskom takmičenju Decanter u Londonu 2022. mi smo u konkurenciji od preko 670 sovinjona delili 8. mesto u ukupnoj rang listi. Za sve te uspehe na koje smo mi vrlo ponosni i da bismo naravno nastavili sa proizvodnjom kvalitetnog vina potrebno je dosta faktora koji će to osigurati - rekao je Stanić i dodao:

- Mogu da kažem da je od prvog trenutka sa primenom Yunet IoT sistema u vinogradu, sistem odmah pokazao koliko nama može da pomogne, parametre koje pruža i koje mi možemo da pratimo a to su merenja sastava zemlje, temperature i vlažnosti tla, i utvrdimo šta iz našeg teroara dolazi do same biljke, a šta je to što nedostaje. Ubeđen sam da ćemo saradnju sa Yunetom podići na veći i bolji nivo, a AgroIoT priznanje nam je potvrda da smo na pravom putu.

Izbor TOP 50 ove godine održan je 26. put. Najbolje online stvari proglašene su u okviru kategorija: Vesti i mediji, eCommerce, Poslovni i društveni servisi, Obrazovanje i kultura, Dom i zabava, Sport i turizam, Društvene mreže (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, YouTube, TikTok), Mobilne aplikacije, i specijalne nagrade.

Ceo spisak nagrada može se pogledati na sajtu izbora Top 50.

info: Suzana Pap

       Sales Manager
 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search