Na konferenciji za medije predstavljeno studentsko takmičenje BizKod

Pet, 24.02.2023 - 12:12 -- darko.kovacevic

Hakaton koji se dešava u organizaciji subotičke kompanije Inspira grupa (nekada Infostud) u saradnji sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija i Ekonomskim fakultetom u Subotici, planiran je za 18. i 19. mart 2023. godine.

„Okupili smo se sa istim entuzijazmom kao i pre osam godina da najavimo ovaj za sve nas važan događaj”, izjavila je otvarajući konferenciju Tanja Ikić, direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije u Inspira grupi. Govoreći o važnosti projekta za subotičke studente istakla je da je preko 20 učesnika tokom godina dobilo priliku da dobije posao u Inspira grupi. S obzirom na to da takmičenje traje 24 sata, testiranje sopstvenih, kao i timskih granica u uslovima ekstremnih okolnosti, izazov je sa kojim se takmičari susreću.

Govoreći o samom takmičenju, Nora Neškov, projektni menadžer podsetila je da se takmičenje sastoji iz dva dela; BIZ i KOD i funkcioniše po principu rešavanja zadatog problema, gde će se takmičari u periodu od 24 časa nadmetati u pronalasku najboljeg rešenja. Očekuje se da studenti pokažu kreativost, inovativnost, veštinu komunikacije, timski i takmičarski duh, kao i sklonost ka samostalnom istraživanju. Tim treba da čine četiri člana, a svakom timu organizator će dodeliti mentora.

Nakon završetka 24 sata i kraćeg predaha, timovi prezentuju svoje idejno rešenje stručnom žiriju koji će odabrati pobednike.

Nora je pozvala studente da podnesu prijave za takmičenje do kraja nedelje, 26. februara u ponoć na sajtu www.bizkod.rs

Prema rečima prof. dr Zlatka Čovića, pomoćnika direktora za odnose sa javnošću i studentima, BizKod je bio inspiracija za uvođenje novih metoda učenja, odnosno nastave. Bez obzira na to što je na VTŠ-u veliki akcenat na praktičnom i primenjenom znanju, ovakva takmičenja daju mogućnost studentima da sebe testiraju u situacijama u kojima nisu imali ranije priliku da se nađu.

Predstavnik Ekonomskog fakulteta na hakatonu docent dr Mirjana Marić, ističe da su studenti EF-a sa studijskog programa poslovna informatika, kao i sa studijskog programa ekonomija pokazali veliko interesovanje i ove, kao i prošle godine. Razlog ovome svakako jeste srdačnost kojom su predstavaici kompanije ugostili takmičare, kao i podrška mentora u izradi projektnog zadatka.

(foto i info: Inspira grupa)

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search