Simulacija saobraćajne nesreće

Uto, 23.05.2023 - 20:15 -- nikola.tumbas

Na malom stadionu danas je održana po četvrti  put, od 2007 godine, pokazna vežba simulacije saobraćane nesreće u cilju edukacije srednjoškolaca o bezbednom učešću u saobraćaju koju su organizovali policijska uprava grada, crveni križ, vatrogasci, hitna pomoć, služba medicinske pomoći,  i JKP Pogrebno, dok su publiku činili srednjoškolci Politehničke škole.

Poruka je mladima da razmišljaju o svojim postupcima i da postupaju u saobraćaju pravilno da se ne bi desile stvarne nesreće.

 

 A kao ilustraciju koliko naši sugrađani VOZAČI misle o bezbednosti pročitajte izveštaj za prošlu nedelju PU Subotica:

U periodu od 15. do 21. maja 2023. godine na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda. U šest saobraćajnih nezgoda dve osobe su teže povređeene i četiri osobe su lakše povređene dok je u šest saobraćajnih nezgoda pričinjena samo materijalna šteta.
U navedenom periodu, policija je podnela 59 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdato je 550 prekršajnih naloga i iz saobraćaja je isključeno 49 vozača od kojih je za 14 vozača određena mera zadržavanja zbog teške ili potpune alkoholisanosti.

 

Komplet događaj je snimila ekipa Dinovizije.

 

Autor teksta: 
Custom Search