Уређење Викенд насеља на Палићу: Уклоњенa још два објекта

Sre, 05.07.2023 - 11:16 -- darko.kovacevic

Уређење Викенд насеља на Палићу: Уклоњено још два оронула објекта уз шеталише Палић

5. јул – Након што је крајем јуна уклањањем 13 оронулих објекта завршена прва фаза радова, предузеће „Парк Палић“ д.о.о. наставља са спровођењем пројекта уређења Викенд насеља на Палићу и интезивно ради на проналажењу начина и решења за уклањање девастираних и рушевних објеката који су у власништву правних или приватних лица.

Полазећи од чињенице да је уређење Викенд насеља од заједничког интереса за власнике објеката, као и за туристички потенцијал Палића, одржан је велики број састанака и консултација са представницима предузећа или њиховим правним наследницима, са циљем проналажења најучинковитијих решања.

Као резултат препознавања заједничког циља да Викенд насеље на Палићу од неуређене, оронуле и неприступачне урбанистичке целине поново постане фунционалан и атрактиван део Палића, власници појединих објеката су већ кренули у реализацију договорених активности.

Уважавајући значај овог пројекта, предузеће „Адам Шпед“ Д.О.О. је, у складу са постигнутим договором, претходне недеље о свом трошку већ уклонило два објекта на својим парцелама уз само шеталиште, а у току је процедура за добијање потребних дозвола за уклањање трећег, на самом улазу у Викенд насеље.

Изражавамо очекивање да ће, каo што је договорено на одржаним састанцима, и друга предузећа чији су објекти валоризовани као објекти за рушење или санацију пружити свој допринос, у складу са Планом детаљне регулације за Викенд насеље на Палићу и Пројектом уређивања грађевинског земљишта у јавној својини - уклањање нелегалних и оронулих објеката и прибављање решења о њиховом уклањању у Викенд насељу.

Предузеће „Парк Палић“ д.о.о. још једном позива све власнике нелегализованих објеката као и власнике објеката који су у рушевном и запуштеном стању да подрже иницијативу коначног уређења овог насеља које је деценијама запуштено и да нам се обрате како бисмо у сарадњи са надлежним институцијама заједнички пронашли адекватна и законски утемељена решења

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Najavljen plan o uređenju prostora vikenda naselja na Paliću je zvanično krenuo danas.

U prilogu izjave za medije Pastora Ištvana i Valerije Denc.

Takođe mediji su dobili iz prve ruke ono što su želeli o SPA centru.

Kada će SPA biti dostupan za građane?

Plan je prvog avgusta, do kada bi se trebao u posao uvesti i, po konkursu, menadžer koji će voditi centar.

 

Post date: Pet, 02.06.2023 - 22:16

У току месеца фебруара и првој половини марта предузеће „Парк Палић“ Д.О.О. интензивирало је спровођење корака који за циљ имају започето уређење Викенд насеља на Палићу. Према евиденцији заснованој на подацима Катастра непокретности и подацима прикупљеним обиласком свих објеката на терену, утврђено је да се 195 објеката у Викенд насељу налазе у приватном власништву, правних или физичких лица. Од наведеног броја, 28 објеката је потпуно запуштено, руинирано или напуштено. У склопу спровођења Пројекта уређивања грађевинског земљишта у јавној својини - уклањање нелегалних и оронулих објеката и прибављање решења о њиховом уклањању у Викенд насељу на Палићу, предузеће „Парк Палић“ контактирало је са већином приватних лица или предузећа који имају објекте у Викенд насељу,...

detaljnije
Post date: Pet, 17.03.2023 - 19:43

Jedan video zapis, dokument, o stanju objekata u delu vikend naselja pre nego se počne sa uređivanjem istoga.

Post date: Sre, 15.02.2023 - 13:48

Наставак активности на уређењу Викенд насеља на Палићу ПАЛИЋ, 26. јануар 2023. године – Предузеће „Парк Палић“ д.о.о. обавештава јавност да су у току бројне активности везане за спровеђење најављеног и започетог Пројекта уређивања грађевинског земљишта у јавној својини - уклањање нелегалних и оронулих објеката и прибављање решења о њиховом уклањању у Викенд насељу на Палићу.

У току децембра месеца прошле и јануара ове године, извршен је обилазак свих објеката у Викенд насељу и на основу утврђеног стања на терену направљен је регистар са категоризацијом објеката и власништва над објектима и парцелама на којима се они налазе.

Такође, утврђен је статус легалности објеката, као и то да ли је објекат планиран за рушење...

detaljnije
Post date: Čet, 26.01.2023 - 13:05

Popularno nazvani Bejrut, Vikend naselje će biti dovedeno kako će to biti moguće, naravno sve u skladu sa zakonom i pravima posednika parcela na istom.

Ištvan Pastor i Valerija Denc održali su danas poduži press na temu vikend naselja ali i SPA centra za koji će biti potpinan sutra ugovor u Beogradu o transferu sredstava za yavršenje istog. Novi datum je kraj maja sledeće godine.

O svemu što je važno za vlasnike nekretnina u vikend naselju biće otvoren telefon gde će se moći interesovati za svoju nekretninu, bilo na nelegelana ili legalna. JP Park palić u saradnji sa gradskim institucijama će uraditi sve da se dođe do najboljeg rešenja za vlasnike i one koji žive na tom prostoru.

Post date: Sre, 07.12.2022 - 23:36
Custom Search