Teniseri Spartaka seniorski ekipni prvaci Srbije

Sub, 15.07.2023 - 14:44 -- dejan.vukovic

Teniseri Spartaka ekipni su seniorski prvaci Srbije pošto su u finalnom susretu pobedili Crvenu Zvezdu sa 4:3 na teniskim terenima u Dudovoj šumi.

Spartak je do borbe za trofej stigao pobedivši Agrimes (4:1) u prvom kolu zatim  Plejerzon takođe sa 4:1 da bi u polufinalu bili bolji od Meč pointa (4:1). U finalnom susretu Spartak je posle velike borbe savladao aktuelnog šampiona Crvenu Zvezdu sa 4:3. Šampionski sastav Spartaka činili su Dušan Obradović, Kristian Juhas, Aziz Kijametovć, Zoran Ludoški, Matej Sabanov i Ivan Sabanov sa trenerom Ladislavom Demeterom.

Finalni susret bio je izuzetno napet i do kraja neizvestan. Spartak je nakon pet singl mečeva imao značajnu prednost od 3:2. Pobede Crvenoj Zvezdi doneli su Razart Cungu koji je sa 6:4, 6:4 pobedio Dušana Obradovića i Stefan Popović koji je bio bolji od Kristijana Juhasa sa 6:2, 6:3. Poene za subotičane donela su braća Sabanov, Matej je sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3) u setovima pobedio Lazara Vojinovića dok je Ivan bio bolji od Strahinje Rakića sa 2:0 (7:5, 6:3). Nakon 2:2  važnu pobedu za Spartak ostvario je Aziz Kijametović nad Aleksom Marđonovićem. Takmičar Spartaka je izgubio prvi set sa 7:5 zatim je uspeo da se vrati u meč osvoji naredna dva seta sa 6:4 i time Spartaku osvoji važan treći poen. Nakom pauze konačnog pobednika odlučivali su dublovi. Spartaku je trebala još jedna pobeda koji su ostvarili Matej i Ivan Sabanov pobedivši dubl Crvene Zvezde, Lazar Vojinović/Strahinja Rakić sa 6:1, 6:1. Po okončanju ovog meča dubl susret Juhas/Kijametović – Cungu/Popović je prekinut pri rezultatu 1:1 u setovima pošto rezultatski nije imao značaj.   

Po završetku finala bile je upriličena ceremonija svečanog uručenja medalja i pehara. Priznanja su podelili Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Milan Vučković, predsednik TK Spartak i član UO Teniskog saveza Srbije i Milan Jerinkić, predsednik Skupštine Teniskog saveza Srbije.

Custom Search