Обележана 105. годишњица ослобођења Суботице у Великом рату

Pon, 13.11.2023 - 13:28 -- nikola.tumbas

У знак сећања на 13. новембар 1918. године, Дан ослобођења Суботице у Првом светском рату, данас су, на Пушкиновом тргу, након помена за погинуле борце, положени венци и цвеће на Споменик јунацима палим за ослобођење и уједињење 1912-1918. У овиру обележавања 105. годишњице ослобођења Суботице у Великом рату, синоћ је на сцени „Јадран“ Народног позоришта одржана свечана академија „Браћа увек - увик заједно“, манифестација која се одржава од 1991. године, када је обновљена повеља о братимљењу Срба и Буњеваца и договорена сарадња о заједничком обележавању важних историјских датума.|

У име суботичке локалне самоуправе, венац на Споменик јунацима палим за ослобођење и уједињење 1912-1918. положио је Срђан Самарџић, члан Градског већа задужен за област привреде.

На свечаној академији „Браћа увек – увик заједно“, у име Града Суботице, градоначелника Ствана Бакића и своје име, присутнима се обратио Срђан Самарџић.

Организатори обележавања Дана ослобођења Суботице у Првом светском рату, познатом и под именом Велики рат, су Српски културни центар „Свети Сава”, Буњевачки културни центар и Буњевачка матица, Удружење ратних добровољаца 1912-1918. и њихових потомака и поштовалаца и Град Суботица.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search