Gradonačelnik obišao radove na biciklističkoj stazi do Slobodne zone

Sre, 06.12.2023 - 13:47 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Stevan Bakić
Stevan Bakić
Ognjen Golubović
Ognjen Golubović
Detalj radova
Detalj radova

Gradonačelnik Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas završne radove na izgradnji biciklističke staze koja vodi od grada do Privredne zone „Mali Bajmok“. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio kako se biciklistička staza gradi u dužini od 1.700 metara, da ukupna vrednost radova iznosi 39 miliona dinara i da su sredstva za realizaciju te investicije obezbeđena od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.|

S obzirom na to da u Privrednoj zoni ’Mali Bajmok’ radi veliki broj naših sugrađana i da mnogi na posao dolaze biciklom, osnovni cilj ovog projekta je bio da se biciklisti sklone sa ove vrlo frekventne saobraćajnice i na taj način poveća bezbednost saobraćaja, kako biciklista, tako i ostalih učesnika u saobraćaju“, naglasio je Bakić.

Ova biciklistička staza, dodao je, predstavlja poslednji u nizu projekata koji su ove godine realizovani zahvaljujući sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja.

Ove godine preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izgrađeno je 12 ulica ukupne dužine 4,8 kilometara, a sledeće godine očekujemo dodatnih 150 miliona za izgradnju kolovoza u još osam ulica“, kazao je Bakić.

Podsetio je da je na teritoriji grada Subotice ukupno izgrađeno oko 37 kilometara biciklističkih staza.

Osim biciklističke staze prema Privrednoj zoni ’Mali Bajmok’, u toku 2023. godine rehabilitovano je oko 1,8 kilometara biciklističkih staza u centru grada u Štrosmajerovoj ulici i na Senćanskom putu. U planu je da se u toku sledeće godine izradi studija o biciklističkom saobraćaju kojom će biti data analiza postojeće biciklističke mreže i definisane stvarne potrebe kada je ovaj vid saobraćaja u pitanju“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Istakao je da je u toku izrada tehničke dokumentacije za još 16 ulica, što, kako je rekao, predstavlja osnovi uslov da Grad Subotica preko viših nivoa vlasti obezbedi dodatna sredstva.

„Ovo je prilika da izrazim zahvalnost Vladi Republike Srbije, Pokrajinskoj vladi, resornim  republičkim ministarstvima i pokrajinskim sekretarijatima na sredstvima koja su nam obezbedili za realizaciju projekata. Nikada više novca u naš grad nije stiglo sa viših nivoa vlasti kao što je to poslednje dve godine, tako da očekujemo da će se to i nastaviti u narednom periodu. Subotica će nastaviti da radi i gradi, a ova biciklistička staze je potvrda da smo ispunili obećanje dato u vezi njene izgradnje“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, rekao je, između ostalog, da se do kraja ove i tokom sledeće godine očekuje izgradnja i rehabilitacija kolovoza u više gradskih i prigradskih mesnih zajednica.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Gradonačelnik Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas završne radove na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u ulici Proleterskih brigada u Mesnoj zajednici „Zorka“. Gradonačelnik je, tim povodom, izjavio da se radi o izgradnji kolovoza u dužini od jednog kilometra  i proširenju sa četiri na pet metara kao i da je vrednost radova 14,8 miliona dinara.

Ovo je ulica od značaja ne samo za građane ovog dela grada nego za kompletan javni saobraćaj zato što je  jedna od najprometnijih u ovom delu Subotice. Kada radovi za dan ili dva budu potpuno završeni kvalitet i bezbednost saobraćaja biće...

detaljnije
Post date: Čet, 30.06.2022 - 22:36

Gradonačelnik Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli suzavršne radove na izgradnji kolovoza u ulici Sivački put, u Mesnoj zajednici „Mali Bajmok“. Izjave u prilogu.

Možda će se nekom učiniti da je sama raskrsinca, odnosno prilaz novo asfaltiranog dela puta njoj loše urađen zbog ekstremne krivine pri ulasku u istu, ali razlog je jednostavan, bezbednost saobraćaja. Kasnije će ovde biti urađen kružni tok, ali za sada bi direktni priključak verovatno doveo do većeg broja saobraćajnih nezgoda, zbog vozača koji ne bi smanjivali brzinu pri ulasku u raskrsnicu.

 

 

Post date: Čet, 10.03.2022 - 16:29

Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Gradske uprave Grada Subotice izdao je rešenje o privremenoj zabrani saobraćaja u ulicama ...

...Trg Sinagoge, Trg Jakaba i Komora, Ištvana Sečenjija, Rudić ulice i u delu ulice Šandora Petefija, od kružne raskrsnice Trg Jakaba i Komora i Rudić ulice do kružne raskrsnice Trg Košut Lajoša i Trg Žrtava Fašizma, u Subotici, za period od 28.09.2020. godine do 12.10.2020. godine.

Radovi će se odvijati u tri faze. Predmetne ulice će biti zatvorene za saobraćaj u skladu sa dinamikom radova izvođača kao i u zavisnosti od meteoroloških prilika.

Tako da je ekipa kompanije Vojput našla vreme da reši problematični asfalt u nekoliko ulica i pešačkih staza.

Razlog zatvaranja...

detaljnije
Post date: Sre, 30.09.2020 - 11:48

https://www.subotica.info/2020/09/28/zamena-asfalta-na-vise-lokacija-u-c...

На основу Закона о безбедности саобраћаја на путевима („Службени гласник РС“ бр. 41/09, 53/10, 101/11, 32/13-одлука УС, 55/14, 96/15-др. Закон, 9/16-УС, 24/18, 41/18-др. Закон, 87/18, 23/19) и Закона о јавним путевима („Службени гласник РС“, бр. 41/2018 и 95/2018 – др. закон) по пројекту постављања привремене саобраћајне сигнализације број: 306-16/20 од септембра 2020. године, а на основу претходног прибављеног мишљења МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА, ДИРЕКЦИЈЕ ПОЛИЦИЈЕ, ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ У СУБОТИЦИ, Секретаријат за комуналне послове, енергетику и саобраћај Градске управе...

detaljnije
Post date: Pet, 25.09.2020 - 17:27

U Harambašićevoj ulici, radnici firme Potiski vodovod - iz Horgoša, počeli se radove na rušenju zidane kanalizacije koju će zameniti nove kanalizacione cevi.

Posao se radi na osnovu sredstava koje je obezbedila pokrajina, na osnovu konkursa od pre dve ipo godine.

U okviru radova plan je da se saobraćajnica vratiti u prethodno stanje, odnosno kamene kocke - makadam, se vraćaju nazad.

 

 

Post date: Sre, 19.08.2020 - 23:47
Custom Search