Winter classic okupio veliki broj hokejaša veterana

Ned, 28.01.2024 - 20:44 -- dejan.vukovic

Tokom proteklog vikenda od 26. do 28. januara na gradskom klizalištu u Subotici održan je 18. "Winter classic" veteranski turnir u hokeju na ledu koji je okupio 15 ekipa iz Slovenije, Bugarske, Kanade, Slovačke, Češke, Mađarske i Srbije.  

Na turniru su se takmičile ekipe sastavljene od igrača preko 40 godina koje su bile podeljene u tri grupe po jačini. Domaći Spartak je bio najbolji u grupi C osvojivši maksimalnih 12 bodova. Prvog dana turnira u prvoj utakmici pobedili su ekipu Čunjevi iz Srbije sa 11:1 a u večernjem terminu ekipu "Legends" iz Kanade sa 5:0. U subotu su pobedili ekipu Dinama iz Bugarske sa 2:1 dok su u nedelju bili bolji od ekipe Drvene Nogice iz Beograda pobedivši ih sa 6:1. Konačan plasman u Grupi C je bio sledeći: 1. Spartak, 2. Čunjevi (SRB), 3. Legends (CAN), 4. Drvene Nogice (SRB), 5. Dinamo (BG)

U A grupi su bile najkvalitetnije ekipe. Najbolja je bila ekipa Crvene Zvezde sa 11 osvojenih bodova, Druga je bila ekipa Jesenice iz Slovenije sa 10 osvojenih bodova, treći HC Silesian iz Češke, zatim Basa Šumperk takođe iz Češke i n a kraju ekipa Kiškoroš iz Mađarske. 

U B grupi pobedila je ekipa North Hockey iz Kanade sa 11 osvojenih bodova. Druga je bila Vojvodina iz Novog Sada, treći Old Boys iz Slovačke, zatim Izvrstni Posamezniki iz Slovenije dok je peto mesto u grupi zauzela ekipa Kraljevi iz Srbije.  

Svi ostvareni rezultati

Photo: Nikola Stantić i Damir Vujković

Fajlovi: 
Custom Search