Brojni nastupi hokejaša Spartaka

Uto, 26.03.2024 - 20:48 -- dejan.vukovic

Prethodnog vikenda Hokej klub Spartak je imao niz nastupa sa svojim selekcijama. Svoje prve utakmice van Subotivce odigrali su najmlađi članovi, malo stariji su u fuziji sa ekipom Segedina nastupali u prvenstvu Mađarske, devojke su osvojile prvi Kup Vojvodine dok su veterani gostovali u Sarajevu.   

Najmlađi, selekcija dečaka i devojčica do 6 i do 8 godina (U6 i U8) su u nedelju 24. marta u Novom Sadu zajedno trenirali sa odgovarajućim selekcijama HK Vojvodina. Većini ove dece je to prvi nastup na nekom ledu van Subotice, pošto su to mališani koji su ove sezone krenuli na hokej preko školice klizanja. Oni predstavljaju budućnost subotičkog hokeja na ledu. Boje Spartaka na ovom nastupu su branili: Todorović Mihajlo, Bozoki Marko, Vojnić Aleksandar, Puškarev Kosta, Šabić Petar, Šabić Marko, Poljaković Luka, Poljaković Lucia, Atić Relja, Laslo Mate, Bačić Stefan, Bačić Filip, Toldi Andor, Šebek Čaki Dorian, Šebek Čaki Adrian, Marjanović Vukašin, Knežević Nikola, Palibrkić Aleksa, Koso David. Treneri: Kojić Miloš i Koso Mikloš.

Veterani Spartaka su od 22. do 24. marta gostovali u Sarajevu (BIH) gde su odigrali dve kontrolne prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom domaćeg tima. Zabeležene su dve pobede od 7:1 i 10:4. Važnije od rezultata je dogovor koji je postignut ovom prilikom. Uspostavljena je saradnja, uzajamni nastupi na manifestacijama koje ova dva kluba organizuju, povremeni zajednički nastupi i ostalo. Za veterane Spartaka nastupali su: Dujmović Nikola, Ladocki Čaba, Krstić Vanja, Ižipac Dimitrije, Šandor Žolt, Basarić Dejan, Brestovac Uroš, Perduv David, Skenderović Aleksandar i Dakić Srđan.

U subotu 23. marta u Novom Sadu je u organizaciji SHKLV (Savez hokeja i klizanja na ledu Vojvodine) odigran revanš meč Kupa Vojvodine za devojke na kojem je domaća ekipa HK Vojvodina dočekala žensku ekipu HK Spartak. Podmlađeni sastav subotičkih hokejašica se hrabro držao prve dve trećine, čak imao i rezultatsku prednost, ali su u poslednjem periodu igre izgubile snagu te je zasluženu pobedu odneo domaći sastav rezultatom 7:5. Međutuim, pobednički pehar prvog ikada održanog Kupa Vojvodine u ženskom hokeju otišao je u ruke devojaka iz Subotice zahvaljujući boljoj ukupnoj gol razlici na oba meča. U istorijskom trijumfu i prvom trofeju Kupa Vojvodine u ženskom hokeju na dve utakmice za subotički Spartak su nastupile: Katona Sanja, Maravić Tijana, Čepela Teodora, Tikvicki Martina, Šabić Iva, Kovač Nina, Simić Ljubinka, Mandić Marta, Brestovac Tara, Stanojević Jana, Vojnić T. Ana, Mandić Antonija, Rac Sabo Hana, Stantić Sara i Milodanović Ana. Treneri: Kojić Miloš i Kovač Norbert.

Tokom vikenda, u subotu i nedelju (23-24.03.2024.) svoje utakmice u prvenstvu Mađarske su imale i naše selekcije U12, U14 i U16 koje nastupaju u fuziji sa segedinskim klubom. U mečevima play off razigravanja za konačne plasmane u ovoj sezoni zabeležili su sledeće rezultate: U12 je u Algyu/Segedinu pretrpeo minimalni poraz od ekipe Karpati Farkasok rezultatom 6:5.- U14 je takodje u Algyu/Segedinu dočekao ekipu IFJOG "B" i zabeležio pobedu od 6:3 (1:3 3:0 2:0). Ekiupa U16 je gostovala u Vespremu gde su zabeležili pobedu rezultatom 6:3 (1:1 4:1 1:1).

 

Custom Search