Bal gradonačelnika

Sub, 21.02.2004 - 19:30 -- nikola.tumbas

OSMI BAL GRADONAČELNIKA ODRŽAN U NEPKERU UZ PRISUSTVO OKO DVE STOTINE GOSTIJU



Sada već tradicionalnoj manifestaciji, Balu gradonačelnika osmom po redu, održanom u subotu, 21. februara, prisustvovala su 183 gosta koji su kupovinom ulaznice doprineli ostvarenju prihoda od preko 350.000 dinara  novac koji će, kako je ranije najavljeno, biti upućen Zdravstvenom centru u Subotici za pomoć u nabavci aparata za ultrazvučnu dijagnostiku. Pored tradicionalne, upravo ta humanitarna dimenzija Bala je ono što, po rečima gradonačelnika Geze Kučere, ovu manifestaciju i sam grad čini malo drugačijim od drugih gradova.



Zahvalio bih se onima koji su obnovili tu tradiciju koju i ja pokušavam da nastavim jer mislim da ima smisla. Pored tradicionalne, istakao bih i tu humanitarnu stranu gde su Subotičani uvek bili u prvom redu

naglasio je gradonačelnik pozdravljajući goste.



Podeljene u dve sale, zvanice su uživale u muzici orkestara "Neti end Holender" i "Martini", kao i u plesnoj tački članova Mađarskog kulturnog centra "Nepker" Nastupile su i solistkinje: Tamara Benčik, Jasna Rotar i Marija Jeramazović. Kako to običaj nalaže, bal je zvanično otvorio gradonačelnik sa suprugom, odigravši prvi ples. Domaćinima su se ubrzo pridružili i gosti tako da je u jednom trenutku velika sala Nepkera bila pretesna...

U organizaciji manifestacije, lokalnoj samoupravi pomogao je Podrum Palić kao generalni sponzor, a značajnu podršku pružili su i YUCOM iz Tavankuta, Medoprodukt, Apatinska pivara i PBG hotel.



info:T. Mandić




*******



A hagyományos, sorrendben nyolcadik Polgármesteri bált a hétvégén tartották a Népkörben. A belépíµjegyekbíµl (4500 din.) származó összeggel ezúttal a nélkülözhetetlen ultrahangkészülék vásárlásához járult hozzá az önkormányzat. A jó hangulatról a budapesti Netti és Hollender, valamint a szabadkai Martini együttes gondoskodott. A művelíµdési program keretében felléptek a Népkör táncegyüttesének tagjai és a Zeneiskola növendékei. A mintegy 70 kg-os tortából a Népszínházat formázták meg a Kisvendéglíµ cukrászai.



info: K. Laura

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search