Domjenak u Domu DSHV-a

Pon, 19.03.2007 - 19:00 -- nada.sudarevic
Kolekcija članaka: 

Svečano obilježen blagdan sv. Josipa, Dan hrvatske nacionalne manjine u RS

Vrijeme slavlja

Hrvatska zajednica u Republici Srbiji svečano je obilježila svoj službeni blagdan, koji se slavi na blagdan sv. Josipa. Hrvatsko nacionalno vijeće priredilo je domjenak 17. ožujka u Velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog centra »Bunjevačko kolo«, a u povodu obilježavanja Dana hrvatske zajednice 19. ožujka, postavljen je barjak hrvatske zajednice na Gradskoj kući u Subotici, kao i na svim domovima hrvatskih udruga.

Predsjednik HNV-a Branko Horvat je prilikom svečanosti u HKC «Bunjevačko kolo» u svom govoru istaknuo kako postoji vrijeme kada se prave planovi, vrijeme kada se moraju ispravljati neki krivi potezi, vrijeme rada, zalaganja i borbe s brojnim problemima, ali da postoji i vrijeme slavlja.

- Na današnji dan ostavimo brojne probleme po strani. Blagdan svetog Josipa postao je odlukom Hrvatskog nacionalnog vijeća i blagdan ovdašnje hrvatske zajednice. Od svetog Josipa imamo zaista što naučiti, mi upravo takvi kakvi jesmo da bismo bili ono što bi željeli biti i zato trebamo stalno pred sobom imati za uzor svetog Josipa.

Okupljenima na svečanosti, vijećnicima HNV-a, predstavnicima hrvatskih udruga i uzvanicima, praznik je čestitao i generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Davor Vidiš izrazivši zadovoljstvo što se obilježava praznik koji spaja i simbolizira jedinstvo hrvatske zajednice.

Dan hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji obilježen je svečanošću 19. ožujka i u Domu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Z. S.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Svečano obilježen dan Hrvatske zajednice u Republici Srbiji. U dvorani HKC "Bunjevačko kolo" s početkom u 11 sati u povodu sv Josipa obilježen Dan Hrvatske zajednice. Svečanosti su nazočili vijećnici HNV-a i ugledni gosti.

Post date: Sub, 17.03.2007 - 11:00
Custom Search