Super liga košarkašica: Spartak - Partizan 74:73

Sub, 31.03.2007 - 19:30 -- urednik

Ni posle ulaska u Super ligu košarkašice Spartaka ne staju. U prvom kolu savladale su Ušće u Beogradu, a u subotu je u Hali sportova bez pobede ostala još jedna beogradska ekipa. „Golubice“ su zabeležile pobedu nad Partizanom od 74:73 (22:15, 19:15, 14:25, 19:18). Kao i prethodni ovosezonski dueli sa „crno-belima“, i ovaj je bio dramatičan i neizvesan do kraja.

Ekipa koju predvode treneri Steva Ćupić i Igor Babin delovala je više nego ubedljivo u prve dve četvrtine. Atraktivne akcije su se ređale jedna za drugom, a priliku da se dokažu dobile su skoro sve igračice sa klupe. Visok ritam igre doneo je Spartaku jedanaest koševa prednosti na poluvremenu 41:30.

Pauza između druge i treće četvrtine više je godila gošćama. Spartak je ponovo pao u trećem delu meča, zaređale su se greške u napadu, dok je odbrana bila bez prepoznatljive agresivnosti. Takav rasplet događaja doveo je Partizan u vođstvo, prvi put na utakmici u četvrtom minutu treće četvrtinr 44:43.

Rezultatska klackalica protezala se kroz dve završne četvrtine, a i poslednji minut je bio ispunjen dramatikom. U junaka meča izrasla je Sanja Anđelić. Sjajnom rekacijom je na polovini terena oduzela loptu Partizanu, devet sekundi pre kraja, pri vođstvu Spartaka od 73:72. Uspela je da realizuje jedno, ali vredno, slobodno bacanje. Poslednji napad Partizana igračice Spartaka prekinule su faulom, dve sekunde pre kraja meča. Mirjana Beronja je pogodila prvo slobodno bacanje, promašila drugo, loptu je uhvatila borbena Jovana Rad i to je bio signal da počne novo slavlje u Hali sportova.

Najefikasnija u dresu Spartaka bila je Maja Šćekić sa 25 poena. Nakon utakmice Maja je izjavila: -- Čestitala bih svojoj ekipi na izvanrednoj igri, ali i protivnicama na korektnoj borbi. Od samog početka znali smo da možemo da savladamo Partizan, što se videlo i u prethodnim susretima. Ušli smo u dobar ritam, dobro treniramo, dobro igramo, a rezultat ovoga puta nije izostao.

Spartak: Jovović 2, Rad 13, Jovanović, Šćekić 25, Erak 6, Veselinović 9, Bakalić, Anđelić 5, Budimčević 5, Orozović, Ajduković, Semeredi 9. Treneri: Stevan Ćupić i Igor Babin.

Partizan: Bošković 6, Ilić 5, Vasović 12, Petrović, Krstajić, Brdar, Dimitrov, Dangubić 25, Stjepanović 7, Janković 13, Beronja 5. Trener: Dragan Vuković.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search