Simpozijum u Zoo vrtu Palić

Ned, 13.05.2007 - 09:52 -- mirjana.alapovic

U okviru prekograničnog projekta republike Mađarske i Srbije, INTERREG 04/SER/01/11/063 pod nazivom: Dva evropska zoološka vrta u funkciji obrazovanja i zaštite životne sredine, koji finansira Evropska agencija za razvoj, pri EU, u Zoološkom vrtu na Paliću od 11. do 13. maja, 2007. održan je simpozijum: Zoološki vrtovi u obrazovanju i vaspitanju javnosti.

Simpozijum su otvorili gđa Edit Molnar Pinter i Andraš Đorbiro, predstavnici lokalnih samouprava Subotice i Segedina. Učesnici simpozijuma su između ostalih bili direktor Zoo vrta Segedin, Veprik Robert, direktor Zoo vrta Palić, Mirko Šinković, dekan učiteljskog fakulteta u Subotici, Cekuš Geza.

Svoj rad su prezentovali zooedukatori iz Budimpešte, Segedina, Miškolca, gosti iz Temišvara, Zrenjanina i Beograda, kao i učesnici edukativng programa Zoo vrta Palić, učitelji i direktori subotičkih osnovnih škola, kompost tim te spoljni saradnioci Zoo vta Palić.

Simpozijum je održan u novom obrazovnom objektu u Zoo vrtu Palić, izgrađenim u okviru istog projekta koji će upotpuniti turističko-kongresnu ponudu Palića.

Simpozijum je propraćen novinarima i TV ekipama lokalnih i regionalnih kuća: Super TV, Yu Eco TV, radio Subotica – redakcije na Mađarskom i Hrvatskom jeziku, Het Nap, Dinovizija, Subotičke...

Autor teksta: 
Custom Search