Razmena dece

Uto, 22.05.2007 - 13:23 -- mirjana.alapovic

U okviru INTERREG projekta, Dva evropska zoološka vrta u funkciji obrazovanja i vaspitanja javnosti, finansiranog od strane Evropske agencije za razvoj, Zoo vrt na Paliću će od 21. do 24.  maja posetiti 800 dece iz osnovnih škola Segedina i Subotice. A 400 dece će iz Subotice putovati u segedinski zoo vrt.

Ovim terminima završava se realizacija Wp.2 prekograničnog projekta sa gradom Segedinom kao prekograničnim partnerom. Ukupan broj dece koji je na ovaj način posetio oba Zoo vrta je 2 400 subotičke i 2 400 dece iz Segedina.

Zoo vrt zahvaljuje saradnicima i partnerima u projektu a posebnu zahvalnost duguje konzulatu Republike Mađarske i pograničnoj policiji koja je svesrdno pomogla u realizaciji. Škole partneri u projektu su osnovne škole: Ivan Milutinović i Majšanski put iz Subotice i Miroslav Antić sa Palića, dok je ulogu domaćina u zoo vrtu preuzelo još 6 subotičkih osnovnih škola.

Samo da podsetimo u okviru istog projekta u zoo vrtu je izgrađen novi kongresno-obrazovni centar, adaptirane stare učionice, održan simpozijum o zooedukaciji, izvršena razmena radnika, a još nas očekuje opremanje učionica savremenom nastavnom opremom i letnji kamp.

Autor teksta: 
Custom Search